Iğdır Üniversitesi Öğrencilerine "Çanakkale Menüsü"

Tarih : 2013-03-19 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi Öğrencilerine

    Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Eren, öğretim üyeleri, idari personel ve öğrenciler ile birlikte Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümü nedeniyle buğday çorbası, hoşaf ve ekmekten oluşan Çanakkale Menüsünden yediler.
    Ecdadımızın Çanakkale’deki mücadelesi süresince tayını olan buğday çorbası, hoşaf ve ekmekten oluşan Çanakkale Menüsü Iğdır Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesi Merkezi Derslik ve Konferans Salonu yemekhanesinde Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, öğretim üyeleri, idari personel ve öğrencilerle paylaştı.
    Bu yıl Çanakkale Zaferi’nin 98. yılının kutlanıldığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Çanakkale’de kazanılan bu zaferin ne zorluklarla kazanıldığını hatırlatmak adına “Çanakkale Menüsü ” hazırladıklarını söyledi. Rektör Prof. Dr. Yılmaz gençlerimizin Çanakkale şuurunu hissetmeleri bizim için çok önemlidir. Bizler ancak tarihimize sahip çıkarak, geleceğe emin adımlarla yürüyebiliriz. Bu nedenle şanlı Çanakkale destanımızı özümseyen ve ders alan şuurlu nesiller yetiştirmeliyiz” dedi.
    Çanakkale Menüsünden alan üniversite öğrencileri de, çok büyük zorluklar ve imkânsızlıklarla mücadele edilerek kazanılan Çanakkale Zaferi’nde verilen binlerce şehidin hatırlanması için; böyle bir menü hazırlatarak ecdadı anmamıza vesile olan başta Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz olmak üzere emeği geçen üniversite personeline teşekkür ettiler.
    Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, öğretim üyeleri ve idari personel yemekten sonra kantinde öğrencilerle birlikte çay içip sohbet ettikten sonra, Iğdır Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesinden ayrıldılar.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.