Vali Ahmet Pek Anaokulunun Oyuncak Kütüphanesinin Açılışını Yaptı

Tarih : 2013-03-28 / Kategori : Eğitim

Vali Ahmet Pek Anaokulunun Oyuncak Kütüphanesinin Açılışını Yaptı

    Iğdır Valisi Ahmet Pek  merkezde bulunan iki anaokuluna yapılan oyuncak kütüphanenin açılışını yaptı.
    14 Kasım Anaokulu ile Şehit Cihat Sayım Bağımsız Anaokulu’nda SODES projesi kapsamında yaptırılan Oyuncak Kütüphanelerin açılışı Vali Ahmet Pek tarafından yapıldı.
    İlk olarak merkez 14 Kasım mahallesinde bulunan M. Nedim Kuyumcu İlköğretim Okulu’nu ziyaret eden Vali Pek, sınıfları gezerek öğrencilerle bir süre sohbet etti.  İkinci sınıfta eğitim gören bir öğrenciden İstiklal Marşı’nı dinleyen Vali Pek, öğrencilerin başarılı olduğunu vurgulayarak ilgili öğretmene teşekkür etti. Takiben Okul’da bir süre inceleme yaparak eksikliklerin giderilmesi için Milli Eğitim Müdürüne talimat verdi.
    Çocukların oynayarak sağlıklı bir gelişim sürdürmesi, yaşıtlarıyla aynı ortamda kaynaşması ve kendilerini rahat ifade edebilmeleri açısından bu tür projelerin hayata geçirilmesinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Vali Ahmet Pek, Anaokulların oyuncak kütüphanelerinin açılışlarını gerçekleştirerek şunları kaydetti; ‘’14 Kasım Anaokulu  ve Şehit Cihat Sayım Bağımsız Anaokulu bünyesinde iki tane kalıcı, eğitici kütüphanelerin faaliyete geçirilmesi öğrencilerimizin fiziksel becerilerinin artmasında çok büyük katkı sağlayacaktır. Bu sayede çocuklarımız, dokunarak, yaşayarak ve zeka geliştirici oyuncaklarla oynayarak kendilerini geliştirecektir. Bu süreç anaokullardaki çocukların, okul öncesindeki hazırlık aşamasında önemli bir adımdır. Bu proje ile çocuklarımız hem fiziksel beceri kazanacak hem de sosyalleşecektir.Bu vesileyle, projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’ dedi.
    Program, görevli bir öğretmenin sunum yapmasıyla son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.