Kitap okuma yarışmasına 48 okuldan 700 öğrenci katıldı

Tarih : 2013-04-01 / Kategori : Eğitim

Kitap okuma yarışmasına  48 okuldan 700 öğrenci katıldı

    Iğdır Özel İbrahim Avcı İlkokulu'nun 2. geleneksel  Kitap okuma  yarışması yoğun ilgi gördü.  İl genelinde 48 ilköğretim okuldan 700 öğrencinin katıldığı, 60 sorunun sorulduğu  yarışmada dereceye giren ilk 50 kişiye ve okullarına çeşitli hediyelerin verileceği bildirildi.
    Okul Müdürü Medeni Altan, geleneksel olarak düzenledikleri kitap okuma yarışmasında ki ilginin menuniyet verdiğini belirtti. Altan “ 100 temel eserden belirlediğimiz iki eser 30 gün içerisinde okunarak, bu kitaplar üzerinden öğrencileri sınav yaptık. Bu yarışmadaki amacımız  öğrencilere kitap sevgisini aşılamak, okumayı sevdirmek. Kitap okuma aynı zamanda stresi azaltır, zihni açar ve insana önemli faydalar sağlıyor. Bizde bu düşünce ile böyle bir yarışma düzenledik'' dedi.
    Bu çalışmanın ikincisini düzenlediklerini ve geleneksel hale getirmeyi planladıklarını anlatan Altan, şunları kaydetti:
    ''İl genelinde 700 öğrencimiz başvuruda bulundu. 100 temel eserden belirlenen iki kitap üzerinden 60 soru hazırladık ve öğrencilerimizi sınava tabi tuttuk. Yaptığımız bu sınav sonucunda ilk 50'ye giren öğrencilerimize, okuluna ve öğretmenlerine çeşitli ödüller vererek onların kitap okuma hevesini arttırmayı planlıyoruz. Okul olarak bu çalışmamızın başarılı olması için, emek verdik. Öğrencilerimiz başarılı olursa bu bizi mutlu edecek. Bugün sınav yaptık önümüzdeki günlerde bu sınavda dereceye giren öğrencilerimize ve öğretmenlerimize çeşitli hediyeler vereceğiz''
    Öğrenci velilerinden Bekir İlim “Bu tür yapılan etkinlikler çocuklarımıza okumayı aşılıyor. Bu tür etkinliklerin sık sık yapılmasını istiyoruz emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.