Aralık Kız Meslek Lisesi Almanya'da

Tarih : 2013-04-25 / Kategori : Eğitim

Aralık Kız Meslek Lisesi Almanya'da

          Aralık Kaymakam-lığınca başlatılan çalışmalar neticesinde "Leonarda Da Vinci" ismiyle yeni bir proje hayata geçirildi.             İlçe Kız Meslek Lisesinde eğitim gören öğrencilerden çeşitli deneme sınavlarında dereceye girerek başarılı olanlar bu proje kapsamında 1 ay süre ile Almanya'ya giderek burada staj yapma imkanı bulmuşlardır. Öğrencilerimize okul müdürleri refakat ederken Çankırı ve Malatya Kız Meslek Liseleri de yine 6'şar öğrenci ve birer öğretmenle bu projeye katıldılar.
    Proje kapsamında öğrenciler bir ay boyunca çeşitli anaokulları ve kreşlerde staj yapma imkanı buldular. Stajın yanı sıra çeşitli sosyal ve kültürel gezi ve faaliyetlerde bulunan öğrencilerimiz Almanya Başkonsolosumuzu ve Türk asıllı milletvekillerini ziyaret etme fırsatı buldular.
    Bu proje sayesinde öğrencilerimiz Avrupa standartlarında staj yapmış olurken, öğrencilerimizin kendi alanlarındaki iş olanaklarını tanıyarak geleceğe güvenle bakmalarına katkı sağlandığı belirtildi. Öğrencilerimizin birçoğu henüz Iğdır sınırları dışarısına çıkamamışken başarıları ve Aralık Kaymakamlığının bünyesinde yürütülen proje sayesinde özgüvenlerini arttırdılar, yeni ufuklar açtılar.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.