Yaşayan Felsefe Paneline Yoğun ilgi

Tarih : 2013-05-04 / Kategori : Eğitim

Yaşayan Felsefe Paneline Yoğun ilgi

    Iğdır Üniversitesi İKSAT ve Köprü Öğrenci Topluluklarının birlikte düzenlediği “Yaşayan Felsefe” konulu panel, Iğdır İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Öğrenci Topluluklarının organizasyonunu üstlendiği programa, akademik ve idari personel, öğrenciler ve Iğdırlılar büyük ilgi gösterdiler.
    Oturum başkanlığını Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Macit’in yaptığı panele, ülkemizin önde gelen felsefecilerinden Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Naci Soykan, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Murtaza Korlaelçi, Prof. Dr. Celal Türer ve Prof. Dr. Mehmet Sait Reçber konuşmacı olarak katıldı.
    Profesör Soykan “Felsefe Hayata Ne Yapar”, Profesör Korlaelçi “Hayatın Metafizik Boyutun Hayata Etkisi”, Profesör Türer “Deneyimlenen Hayat ve Felsefe” ve Profesör Reçber “Felsefi Hayatın Anlam ve Referansı” başlıklı konuşmalar katılımcılar tarafından ilgi ile dinlenildi.
    Panelde, merak ve hayretten doğan bir uğraş ve bir hayat tarzı olarak felsefenin, insanların hayatında bir şekilde yer tuttuğu vurgulandı. Bununla birlikte, felsefenin yalnızca teorik içerikli konularla ilgilenen bir alan değil, insan hayatına doğrudan nüfuz eden ve toplumun problemlerine yapıcı çözümler sunan bir alan olması gerektiği üzerinde duruldu.
    Panelin sonunda konuşmacılara Iğdır Vali Vekili Hacı Uzkuç ve Iğdır Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Şükrü İsmail İpek başta olmak üzere, Doç. Dr. Ahmet Uludağ, Yrd. Doç. Dr. Mürsel Ata, Yrd. Doç. Dr. Musa Çetin tarafından plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.