Vali Ahmet Pek'in Engelliler Haftası Mesajı

Tarih : 2013-05-14 / Kategori : Duyurular

Vali Ahmet Pek'in Engelliler Haftası Mesajı

        Böyle belirli gün ve haftalar; toplumun ayrılmaz bir parçası olan engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını, taleplerini değerlendirmek ve toplumsal duyarlılığı artırmak adına güzel bir vesile olmaktadır.
    Birçok insan hiçbir sağlık problemi olmadan, sağlıklı bir şekilde dünyaya gelirken, birçok insanda ne yazık ki bazı sağlık problemleri nedeniyle engelli olarak dünyaya geliyor. Bir kısım insanımız da yaşamları sırasında engelsiz iken geçirdikleri kazalar sonucunda ya da sağlık sorunları nedeniyle engelli insanlar konumuna geçebiliyor. Hepimiz, birer engelli adayı olduğumuzu unutmayalım ve bu bilinçle engelli vatandaşlarımıza yaklaşım gösterelim.
    Engellilerin insan hak ve onuruna yakışır bir şekilde, toplumsal hayata katılımlarını, çalışan, üreten ve kıvanç duyan saygın birer vatandaş olarak yaşamalarını sağlamak adına pozitif ayrımcılık yapmak gerekmektedir
    Düzenlenen yeni yasalarla engelli bireylerimizin çalışma imkanları artırılmış, ayrıca başta eğitim ve sağlık olmak üzere herkesin özgürce ve rahatça yararlanabildiği imkânlar, engelli vatandaşlarımızın kullanımına sunulmuştur.
    İlimizde de engellilere yönelik bakım ve rehabilitasyon hizmetleri,  evde bakım hizmeti ve engellilere ve ailelerine yönelik danışmanlık ve destek hizmetleri, yoğun bir şekilde yürütülmektedir.
    Engellerin birlikte aşılacağı düşüncesiyle tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum
        Ahmet PEK
         Iğdır Valisi

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası