Iğdır Haydar Aliyev Fen Lisesi’nde Tübitak Bilim Fuarı Düzenlendi

Tarih : 2013-05-15 / Kategori : Eğitim

Iğdır Haydar Aliyev Fen Lisesi’nde Tübitak Bilim Fuarı Düzenlendi

    Milli Eğitim  Bakanlığıyla TÜBÎTAK arasında imzalanan protokol kapsamında, ortaokul ve liselerde bilim kültürünün geliştirilmesi amacıyla; bilim fuarları düzenleniyor.
         Haydar Aliyev Fen Lisesinin Fuarının açılışını Iğdır Valisi Ahmet Pek ve Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu’na bağlı olarak çalışan Iğdır Konsolosu Asiman Aliyev yaptı.
       Toplam 54 projenin yer aldığı stantları gezen Vali Ahmet Pek, her proje ile tek tek ilgilenerek, öğretmen ve öğrencilerden hazırladıkları eserler hakkında bilgi aldı.
    Burada bir konuşma yapan Vali Pek konuşmalarında; “Öğrencilerimiz tarafından öğretmenlerinin rehberliğinde hazırlanan projelerimiz gerçekten ümit vaat ediyor. Einstein’in da dediği gibi insan aklının sınırlarını zorlamadıkça hiç bir şeye ulaşamaz. Bugün burada gördüm ki aklın sınırlarını zorlamaya çalışan yeni ve genç bir nesil yetişiyor. Burada bulunan projeler arasında gerçekten çok iyi tasarlanmış eserler olduğunu gördük. Öğrencilerimiz çok az imkanlarla ortaya bir şeyler çıkartmak için çaba sarf etmişler. Önemli olan kıt olanakları en rasyonel şekilde değerlendirebilmektir. Onların bu çalışmalarını destekliyor ve takdir ediyorum. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.         
       Haydar Aliyev Fen Lisesi Okul Müdür Tuna Ok, “Bu yıl pilot okullarda uygulanan bilim fuarları, önümüzdeki yıllarda bütün okulları kapsayacak şekilde genişletilerek, öğrencilerin bilimsel araştırma projeleri hazırlayıp sergilemeleri suretiyle bilime olan ilgilerinin artması ve bilimin tabana yayılması sağlanacaktır. Bilim fuarlarında yer alan projeler, okul müdürünün denetiminde, öğretmenlerin rehberliğinde, öğrenciler tarafından hazırlanmıştır. Bilim fuarı çalışmalarını koordine etmek amacıyla Şube Müdürü Mehmet Şentürk  görevlendirilmiştir. Her okul, en az 20 proje ile fuarlara hazırlanmıştır. Fuarda sergilenecek proje giderlerini karşılamak üzere başvuru yapan okullara TÜBÎTAK tarafından 5.000 TL ödeme yapılmıştır. İlimizden 9 pilot okul seçilmiş, İnönü Ortaokulu da gönüllü olarak projelere katılmış; böylece aşağıda adları ve proje sergi tarihleri yazılı 10 okulumuzda TÜBİTAK bilim fuarları sergisi planlanmıştır.” dedi.
    Grafik Yöntemiyle Genel problemler çözüm projesiyle Fuara katılan Sara Iraz Uyanık, “Bilim fuarına katılarak  Grafik Yöntemiyle Genel problemler çözüm projesiyle katıldım. Projem Tübitak tarafından bölge birincisi seçildi. Bu gün burada da projemi tanıtıyorum.” dedi.
    Okullarında çeşitli tarihlerde fuar açacak olan  okullar, Haydar Aliyev Fen Lisesi, İnönü Ortaokulu, Teknik ve Endistüri Meslek Lisesi, Hakveyis Ortaokulu, Besti Aydeniz Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Iğdır Anadolu Öğretmen Lisesi, Mehmet Çavuş Ortaokulu, Karakoyunlu Gazi Yibo, Mimar Sinan Ortaokulu, Anadolu İmam Hatip Lisesi, fuarda öğrenciler projelerini tanıtacaklar.

Facebook Beğenenler

  1. Guest 2013-05-17 19:33:39

    Tebrikler

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.