Öğrenciler Yararına Kermes

Tarih : 2013-05-21 / Kategori : Eğitim

Öğrenciler Yararına Kermes

    Iğdır’da hayırsever vatandaşlar, maddi durumu iyi olmayan fakir öğrenciler yararına kermes düzenledi.
    Iğdır Haydar Aliyev Parkında düzenlenen  kermes’in açılışını Iğdır İl  Müftüsü Cüneyt Kulaz  yaptı.
    Iğdır İl Müftüsü Cüneyt Kulaz yaptığı açıklamada “El emeği göz nuru, alın teri ile ablalarımızın, bacılarımızın yaptığı ürünleri burada satarak öğrenci ve yardıma muhtaç kişilere destek vermelerinden çok mutlu oluyorum. Bu tür çalışmalar sosyal alanda birleştirici ve kaynaştırıcı rol oynamakta, bu kermeste emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.
    Kermesin gelirlerinin fakir öğrencilere verileceğini belirten gönüllü vatandaşlardan Zemzem Altan, amaçlarının daha çok öğrenciye yardım etmek olduğunu söyledi. Altan, "Öğrencilerden bazıları maddi imkansızlıktan  okumakta sıkıntı çekiyor, biz bu tür öğrencilerimize yardım etmek istiyoruz. Öğrencilere yardım etmek isteyip de fırsat bulamayan bütün vatandaşlarımızı kermesimize davet ediyoruz." dedi.
    Altan, bir hafta boyunca açık kalacak kermeste, hayırseverler tarafından toplanan el emeği göz nuru çeyizlik eşyalar, ev hanımlarının yaptığı mantı, ev işi pasta, börek, gözleme gibi birbirinden farklı yemekler satılıyor. 

Facebook Beğenenler

  1. Guest 2013-05-21 08:54:54

    saygilar.bu yardim yapan insanlarin iyi niyetini kulanilmasa iyi. ama bu kermis kelimesinin anlami varmi yabanci bir kelimeyi neden kulaniyor bizim insanlar bu asagilik düsünceden kurtulmak gerek.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.