Ortaokullar Arası Bilgi Yarışması Yapıldı

Tarih : 2013-05-25 / Kategori : Eğitim

Ortaokullar Arası Bilgi Yarışması Yapıldı

    Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ortaokullar arası bilgi yarışmasının finali yapıldı.
    Kültür merkezinde yapılan final yarışmasına katılan 6 gurup birincileri kıyasıya yarıştılar. Yarışma sonucunda Karakoyunlu Gazi Yatılı Bölge Ortaokulu birinci, İnönü Ortaokulu ikinci, Tuzluca Namık Kemal Ortaokulu da üçüncü oldu.
      2012-2013 eğitim-öğretim yılında Iğdır il genelinde önce eleme yarışması yapılmış eleme sonucunda 6 gurup birincileri finalde yarışmaya hak kazanmıştı.
     İlk üç sırayı paylaşan merkez okullar ile üç ilçe birincilerinden oluşan toplam altı okul finale kalarak finalde yarıştılar.
    Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapılan ödül törenine; Iğdır Valisi Ahmet Pek, Vali Yardımcısı Şenol Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahir Kaman, Şube Müdürleri, öğretmenler, veliler, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.
    Yapılan final yarışması ardından konuşma yapan Vali Ahmet Pek; “Bu final yarışması son bölümdü ancak bundan önce arkadaşlarınız süzülerek bu noktaya kadar geldi. Ciddi bir eleme sonucunda ancak finale ulaşabildiler. Görebildiğim sorulara baktığımda son derece seviyeli, bilgiyi belirleyen sorulardı, öğretmenlerimiz bu noktada ciddi gayret sarf etmişler soruların oluşturulmasında. O nedenle öğretmenlerimizi, bu işte emeği geçen idarecisinden gözetmenine kadar hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi bir çalışma çıkartmışlar. Yarışma hiçbir zaman birbirini ezme değildir, yarışma bir motivasyondur. Ben burada yarışan bütün kardeşlerimi bilgilerinden dolayı, sizleri de okullarınızı desteklediğiniz için kutluyorum. Hepinize ayrı ayrı başarı diliyorum. Kazasız belasız, hem fiziken hem ruhen dinç dinamik olmanızı temenni ediyorum” dedi.
    Konuşmanın ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyelerince  verildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.