88 Öğrenci Deniz Görecek

Tarih : 2013-05-27 / Kategori : Eğitim

88 Öğrenci Deniz Görecek

Geziye çıkan öğrenciler ilk defa il dışına çıkarak denizi göreceklerini söylediler.

         Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) Projesi kapsamında 24-27 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan 2012-076-0237 no’lu “Ufkumuzu Açmak İçin Çıktık Yola” adlı proje için 22 farklı okuldan 88 adet 8. Sınıf öğrencisi ve 12 öğretmen,  Amasya ve Samsun illerini gezmek için yola çıktı.
            Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) Projesi kapsamında “Ufkumuzu Açmak İçin Çıktık Yola” adlı proje için 22 farklı okuldan 88 adet 8. Sınıf öğrencisi ve 12 öğretmen,  Amasya ve Samsun illerini gezip, gezi boyunca;  Amasya Kalesi, Amasya Tıp Müzesi, Hazeranlar Konağı, Ferhat ile Şirin Su Kanalı, Samsun Tütün İskelesi, Gazi Müzesi ve Samsun Müzesi’ni gezecekleri belirtildi..
    Kurtuluş İlkokulu bahçesinden yola çıkan öğrenci ve öğretmenleri, Vali yardımcısı Şenol Kaya İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş ve veliler uğurladılar.
                 Gezi ile ilgili konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ateş; “SODES projeleri çerçevesinde ilimizden maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimize SBS kursu ve bu kurs kapsamında onlara moral olması bakımından bir gezi düzenledik.
     88 öğrencimizi ve 12 öğretmenimizi bu akşam bir sodes projesi kapsamında Amasya’ya gönderiyoruz. Bu gezi özellikle ülkemizin güzide yerlerini görmemiş olan gençlerimize yeni bir ufuk kazandıracağını düşünüyoruz. Onların sosyalleşmesi ve ülke bütünlüğü içerisinde kendilerine bir yer edinmeleri anlamında da önemli bir mesaj olduğunu düşünüyoruz. Ben hem Sodes programı çerçevesinde kabul edildiği için Sayın Vali yardımcımıza, hem bu işe emek veren öğretmenlerimize, idareci arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. İyi geziler diliyorum” dedi.
    Vali yardımcısı Şenol Kaya’da öğrencilere hayırlı yolculuklar diledi.Öğrencilerden Roza Yalçın,  “Ufkumuzu Açmak İçin Çıktık Yola” adlı proje kapsamında İlk defa il dışına çıkacağız. Amasya Kalesi, Amasya Tıp Müzesi, Hazeranlar Konağı, Ferhat ile Şirin Su Kanalı, Samsun Tütün İskelesi, Gazi Müzesi ve Samsun Müzesi’ni gezeceğiz.
    En önemlisi ilk kez denizi göreceğim denizi çok merak ediyorum.”  dedi.

Facebook Beğenenler

  1. serdar ağırkaya 2013-05-28 06:49:33

    güzel tebrikler benim şehrimin çocuklarını van vilayetinin otobüsleri taşıyor peki ığdır'da kurulu olan <br />ığdırlı turizm , ığdır hat , bizim ığdır adlı firmalara neden taşıtılmadı onlar bu şehrimize hizmet verdikleri içinmi ?

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası