Ambulans Şöförlerine Rali Eğitimi

Tarih : 2013-11-30 / Kategori : Sağlık

Ambulans Şöförlerine Rali Eğitimi

    İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol,"Eğitimle Ambulans kazalarının %50 azalması hedeflenmektedir."dedi
    Iğdır Sağlık Müdürlüğü Tarafından Müdürlük bünyesinde çalışan Ambulans şoförlerine ileri sürüş teknikleri konusunda uygulamalı eğitim verildi. 14 Kasım Mahallesi hamam sokakta verilen eğitimde Bay ve bayan Ambulans şoförleri acil tıp tekniker ve teknisyenleri Ambulansları ralliciler gibi sürerek uygulamalı eğitim yaptılar.  112 Acil Başhekimi Dr. Taner Başaran, SERKA tarafından kabul edilip desteklenen ve Doğu Anadolu da ilk kez Iğdır'da  uygulanan Ambulans ileri Sürüş Teknikleri Eğitimi projelerinin amacı ve kazanımlarının sonuçları hakkında şu açıklamalarda bulundu.
    Dr. Başaran, Bu konuda çalışan bütün personelimize önce teorik ardından da uygulamalı eğitim veriyoruz. Şöförlerimiz en zor şartlarda bile aracı en iyi şekilde kullanmayı öğrenecektir."dedi.
    İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol,'da Serhat Kalkınma Ajansı'nın 2013 yılı teknik destek programı çerçevesinde, Iğdır İl Sağlık Müdürlüğümüzün 'Acil Sağlık Hizmetlerinde Görevli Personeller İçin
İleri Sürüş Teknikleri Eğitimi' adı altında yapmış olduğu teknik destek talebi, Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği tarafından kabul edilmiştir. Bu teknik destek kapsamında İlimiz Ambulans ve Komuta Kontrol Merkezi Başhekimliğinde görevli acil tıp teknisyenleri, acil tıp teknikerleri ve ambulans şoförlerinden oluşan 80 personele, teorik ve uygulamalı ambulans sürüş teknik eğitimleri verilecektir.
Bölgemizin koşulları ve bu eğitimin hiç verilmediği düşünüldüğünde; Alınan eğitimle personelimiz yetkinlik kazanacak, daha bilinçli bir şekilde sürekli ifa ettiği görevinde uzmanlaşmaya gidecektir. Eğitimin teorik kısmı 26 Kasım 2013 Salı Günü İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü toplantı salonunda başlayacak ve 29 Kasım 2013 Cuma günü yapılacak olan uygulamalı eğitim ile sona erecektir. Araç bakımı ve temizliği, sürüş hazırlıkları, araç güvenlik sistemleri, ambulanslarda hız problemleri, araç kontrolü ve takip mesafesi gibi konuları içeren teorik eğitimin şerit değiştirme kontrollü fren kaçamak manevra  gibi konularda uygulamalı eğitim verilecektir."dedi. Erol, Kurumumuzun temel faaliyetlerinden birisi olan bu hizmetin daha iyi ve bilinçli bir şekilde sunulmasını sağlayacak eğitimin ardından beklenilen sonuçlar ve öngörülen hedefler şu şekilde olacaktır. Ambulans kazalarının %50 azalması hedeflenmektedir. Kazaların yıllık ortalaması %5 olup; bu rakamın %2'ye indirilmesi planlanmaktadır. Hasta nakillerinin daha kısa sürede yerine ulaştırılması sağlanacaktır. Örneğin; Erzurum'a nakil süresi kış şartları %10 azalacak ve hastanın zamanında hastaneye ulaştırılması sağlanacaktır. Kaliteli Hizmet verilmesi sağlanacaktır. Iğdır hasta nakillerinde en başarılı iller arasında yer almaktadır. Bu kalitenin korunması ve geliştirilmesi için sürekli eğitim oldukça önemlidir. Kalitenin korunması alınacak sertifika ve Sağlık Bakanlığının istatistikleriyle anlaşılacaktır. Kamu zararı azalacaktır. Hasta nakilleri sırasında başta yaşanan kazalar olmak üzere bazı kamu zararları da doğabilmektedir. Bu zararların da %50 azalması beklenmektedir. Bu sebeple yılda ortalama 12000 hasta nakli yapılan ilimizde gerçekleştirdiğimiz projemize katkı ve desteklerinden dolayı başta İlimiz Valisi Sayın Ahmet Pek'e, SERKA (Serhat Kalkınma Ajansı) Genel Sekreterliğine, saygılarımı sunar, il dışından gelen eğitici eğitmenlerimize ve eğitime katılan tüm personellerimize teşekkür ederim."şeklinde konuştu.
      Ambulans şoförleride, Bu eğitim gerçekten çok yararlı oldu emeği geçen herkese teşekkür ederim."dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası