Hastahanede Yankesicilik Yapan İki Kişi Tutuklandı

Tarih : 2013-12-19 / Kategori : Sağlık

Hastahanede Yankesicilik Yapan İki Kişi Tutuklandı

     Iğdır'da, hastanelerde, hasta yakınlarının paralarını yankesicilik yöntemiyle çaldıkları iddia edilen 2 kişi tutuklandı.
               Edinilen bilgiye göre, Iğdır Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından Iğdır Devlet hastanesinde son zamanlarda yankesicilik yöntemiyle hırsızlık olaylarının artması üzerine çalışma başlatıldı.
              Yürütülen çalışmalarda hasta yakınlarının "perdeleme" adı verilen yöntemle paralarını çaldıkları iddiasıyla  A. K. ve H. K. (41) gözaltına alındı. Alınan kişiler sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar.
                 Zanlıların hasta yakınlarını üç dört kişi ile oyaladığı, bu sırada arkadan gelen başka bir kişinin, bu kişilerin üzerindeki para ve cüzdanları çaldığı ifade edildi. Özellikle sıraya yazılmak için kuyrukta bekleyen yaşlı hasta ve yakınlarının hedef seçildiği belirtildi.
              Zanlıların Ağrı ili Doğubayazıt ilçesinde ikamet ettikleri arada bir özellikle Pazartesi günleri  Iğdır'a  geldikleri 15 ayrı hasta yakınının para ve cüzdanlarını çaldıkları kaydedildi.
              Emniyet yetkilileri, özellikle hastanede ve kayıt kuyruğunda vatandaşların dikkatli olmaları şüpheli gördükleri kişileri polise bildirmeleri istendi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası