İl Sağlık Müdürü Alparslan Erol “Soğuk Havada Yüz Felcine Dikkat”

Tarih : 2013-12-21 / Kategori : Sağlık

İl Sağlık Müdürü Alparslan Erol “Soğuk Havada Yüz Felcine Dikkat”

    Iğdır İl Sağlık Müdürü Alparslan Erol, soğuk havanın yüz felcini tetiklediğini belirterek, korunmak için sıkı giyinmek, ıslak saçla dışarıya çıkmamak, arabada pencere açmamak gerektiğini söyledi.
    Yüz felcinin yüz ve göz çevresi kaslarını etkilediğini belirten Erol, aşırı soğuk ve rüzgârlı havalarda atkı, şapka veya örtüyle boyun ve yüzün kapatılması gerektiğini ifade etti.
    Erol, konu hakkında şu bilgileri verdi: “Son günlerde bölgede ve özelikle ilimizde artan soğuk hava sağlığımızı kötü yönde etkiliyor.  -10 ve -20 lerde yüz felci riskini artırmaktadır. "Yüz hareketlerini sağlamak amacıyla beyinden gelen komutları kaslara ileten yüz sinirindeki sorunlar, bu hastalığa neden olmaktadır. Yüz felci, kişiden kişiye çok farklı şekillerde kendini gösterir. Bazen çok hafif olur ve ancak kişi gülünce anlaşılır. Yüzün yarısı kısmen hareketsiz ve ifadesiz kalır. Bazen de ağzın bir kenarı sarkar ve sürekli salgılar akar. Ağzın iki tarafında aynı anda felç, çok nadiren görülür. Buna ilaveten daha ağır rahatsızlıklar da ortaya çıkabilir. Bu gibi durumlarda  Tedaviye erken başlamak iyileşmeyi hızlandırır" şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası