Eş Başkan Adayları Yikit ve Önder Kahvaltıda Basınla Bir Araya Geldi

Tarih : 2014-01-03 / Kategori : Siyaset

Eş Başkan Adayları Yikit ve Önder Kahvaltıda Basınla Bir Araya Geldi

    BDP Iğdır Belediye Eşbaşkan Adayları Av.Murat Yikit, Av.Şaziye Önder basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.
    BDP Iğdır Belediye Eşbaşkan Adayları Av.Murat Yikit, Av.Şaizye Önder Iğdır merkezde bulunan Özdilek Pastanesi’nde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya BDP Iğdır İl Başkanı Mehmet  Anar, BDP Iğdır Belediye Başkan’ı Hüseyin Malk, BDP Iğdır Belediye Eşbaşkanları Murat Yikit, Şaziye Önder ve Iğdır’da medyada çalışan yerel ve ulusal basın muhabirleri katıldı.  Kahvaltıda ilk olarak konuşan BDP Iğdır Belediye Eşbaşkan Adayı Murat Yikit, halkın özelikle Eşbaşkanlık sistemi hakkında  kafalarında soru işaretleri olduğuna dikkat çekerek ”Eşbaşkanlık ile ilgili olarak birçok kesimin kafasında soru işareti vardır. Nasıl oturtulacak, acaba eşbaşkanlık sistemi nasıl yapılacak gibi birtakım algılar oluştu. Eş başkanlığa biz eş yaşam diyoruz. Bizler nasıl her şeyi paylaşıyorsak, yaşadığımız  coğrafyayı, toprakları, kenti ve evimizi her boyutuyla nasıl paylaşıyorsak işte eşbeşkanlık sistemi de
böyle bir şeydir. . BDP Eşbaşkanlık sistemiyle yönetiliyordu. Şuanda Türkiye’de siyasal partilerde eşbaşkanlık sistemi yasalaşıyor. Bizler parti olarak yerel yönetimlerde de eşbaşkanlık sisteminin yerleşmesini istediğimizden dolayı bu seçimlerde böyle bir pratiğe girdik. Iğdır’da da eşbeşkanımız Şaziye Önder ile birlikte seçime gireceğiz. Burada basın ile birlikte olmamızın nedeni hem bir sohbet  havası olmasını hem de varsa kendilerinin merak ettiği konular hakkında cevap vermek amacıyla bu toplantıyı yapmış bulunmaktayız” dedi.
    BDP olarak ilimizde yaşayan her kesime kapımız açıktır.
    Ardından BDP Iğdır İl Başkan’ı Mehmet Anar, Bir basın mensubunun halkların kardeşliği olan bir parti olarak seçimlerde Azeri kökenli adaylarınız da olacak mı yönündeki soruya cevap vererek ”Öncelikle Hümanist bir hareket olduğumuzu belirtmek istiyorum. Iğdır kozmo politik bir yapıya sahip olan bir bölgemizdir. Şuan mevcut yönetimimiz de Azeri kökenli yurttaşımız var. Bizler de bu olguyu göz önüne aldığımız için Azeri arkadaşlarımız da olsun, terekeme arkadaşlarımız olsun şu an gerek eşbaşkanlığa gerekse de belediye meclis üyeliğine başvuran arkadaşlarımız da vardır. Çunkü bizlerin ilkesinde toplumsal barış esas alınmaktadır. Bu yüzden ilimizde yaşayan her kesim yurttaşlara kapımız her daim açıktır” dedi.
    Eş Başkan Av. Şaziye Önder ise Eş başkan olarak bir bayanın olması ve Avukat olması ayrı bir özellik ve büyük bir değerdir. Avukat her zaman toplumla iç içedir. Siyasette avukatlar ön planda görünüyor bunun sebebi toplumla iç içe olmasıdır. Bayan olmam özellikle kadınlar ve çocukların sorunlarını dile getirme ve sorunlarını çözme konusunda büyük bir katkı sağlayacağıma inanıyorum.” dedi.
    Son olarak konuşan BDP Iğdır Belediye Başkan’ı Hüseyin Malk ise yerel seçimlerde yarışacak olan aday  arkadaşlarının her zaman yanında olacağına dikkat çekerek ”Bugün iki arkadaşımız aday gösterildi.
    İki arkadaşımız da hukukçu, genç ve dinamiktir. Belli bir süre sonra yerine başka arkadaşlar bırakmak güzel bir şeydir. Burası  şahısların saltanatlarını sürecek yer değildir. Bu başkanlık koltuğu değişken olmalıdır. Ben arkadaşlarımın özelikle bunu başaracağına inanıyorum. Her zaman manevi desteğimle de arkadaşlarımın yanında olacağımı belirtmek istiyorum. Arkadaşlarımızın da belediyede elimizde olmayan nedenlerle bizim yarım bıraktığımız projelerimizi de tamamlayacaklarına inanıyorum. Onlara seçim çalışmalarında siz basın önünde başarılar diliyorum” dedi.
    Yapılan sohbetlerin ardından kahvaltı sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.