Iğdır’da BDP adayları STK’ları ziyaret etti

Tarih : 2014-01-07 / Kategori : Siyaset

Iğdır’da BDP adayları STK’ları ziyaret etti

    BDP Iğdır Belediye Eşbaşkan Adayları Murat Yikit ve Şaziye Önder seçim çalışmaları kapsamında sivil  toplum kuruluşlarını ziyaret etti.
    Aralarında BDP Iğdır İl Başkanı Mehmet Anar, BDP Iğdır Belediye Eşbaşkan Adayları Av.Murat Yikit,  Av. Şaziye Önder ve BDP il yöneticilerinin bulunduğu heyet ilk olarak Iğdır Eğitim-Sen Şubesi’ni ziyaret etti. Burada ilk olarak konuşan BDP Iğdır Belediye Eşbaşkanı Şaziye Önder tüm baskılara rağmen Iğdır’da BDP belediyeciliğinin başarılı olduğuna dikkat çekerek ”Bizler seçim sürecinde yaptığımız çalışmalarda mahallelerde girdimiz evlerde birçok eksiği de olmasına rağmen belediyemiz üzerinde yapılan siyasi operasyonlar sonucu tutuklamalarına rağmen belediyemizin başarılı bir dönem geçirdiğini ifade ediyorlar. Halkımız belediyecilik anlamında hizmet gördükten sonra hizmetlerden faydalanmaya başladılar. Hatta çoğu yurttaşımız belediyeden hizmet alabilmek için kaydını merkeze getirmiş durumdadır” dedi.
    Ardından konuşan BDP Iğdır Belediye Başkan Adayı Av. Murat Yikit ise belediyeciliğin siyasal hareketin adlandırdığı demokratik özerkliğin inşa alanı olduğuna dikkat çekerek  “Bizim halkımız hizmeti en fazla ihtiyaç duyan ve hak eden bir halktır. Ancak bizler özgürlük mücadelesi yürüten bir hareketiz. Bizim önceliklerimiz var. Eğer biz bu önceliklerimize sahip çıkmaz isek, bu önceliklerimize göre hareket etmez isek, hedeflerimizi buna göre belirleyemez isek biz geleceğimizi inşa edemeyiz. Şuan biz bu geleceği nasıl inşa ederiz onun çalışmalarını yürütüyoruz. Yerel yönetimler bizim siyasal hareketimizin adlandırdığı ve demokratik özerkliğin inşa alanıdır. Biz belediyeyi sadece hizmet değil her yönüyle ele alan bir siyasal yapıyız. Demokratik özerklik yerel anlamda hem kendimizi yönetme hem de kendimize  bir gelecek inşa etme anlamında kullanabileceğimiz bir alandır belediyecilik” dedi.
    Heyet daha sonra Iğdır Üniversitesi Öğrenci Derneği’ni ziyaret etti.  Öğrencilerin sıkıntılarını dinledikten sonra öğrencilerle bir süre sohbet eden heyet ziyaretlerini sonlandırdı.

Facebook Beğenenler

  1. Nevbahar 2014-01-18 07:24:03

    Yaptığınız 5 yıllık belediyeciliģin nesi başarılı saýın önder, sayın yikit.klasik bdp siyaseti yapıyorsunuz.yani devlet bizim hizmet yapmamıza izin vermedi.ya gūldūrmeyin.devlet sizlere gidin mahallelerdeki çöpleride mi toplamayın dedi.gidin ihaleleri özensiz yapın, batmanli sözde firmalara ihale mi verin dedi.devlet mi dedi ığdır bdp grubuyla diyarbakir bdp grubu olarak birbirinizi yeyin ve birbirinize çelme takin .gūldūrmeyin kendinizi.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.