Verem Savaş Eğitim Haftası

Tarih : 2014-01-07 / Kategori : Sağlık

Verem Savaş Eğitim Haftası

    Genel Sekreter Uzm. Dr. Bülent Kaya, “Öncelikle, bu hastalıkla mücadele eden hastalarımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum.  Her yıl ocak ayının ilk haftası Veremle savaş haftası olarak bilinir. İnsan sağlığı yönünden oldukça tehlikeli olan bu hastalığı tanımlayacak olursak; Halk arasında ince hastalık, tıp dünyasında ise tüberküloz olarak adlandırılmaktadır. Her hastalıkta olduğu gibi verem hastalığında da erken teşhis ve doğru tedavinin büyük önem taşıdığını, bundan dolayı da vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiğini ifade eden Genel Sekreter Uzm. Dr. Bülent Kaya bu Hastalığın en kötü yönü ise solunum yoluyla kolayca insanlara bulaşmasıdır. Bulaşıcı bir hastalık olan verem ile savaşta en büyük silah aşılardır. Günümüzde dikkat edilmediği ve önlemi alınmadığı takdirde ciddi anlamda tehlike arz eden verem hastalığına karşı mutlaka bebeklere, okul yaşındaki çocuklara B.C.G aşısı yapılmalıdır.
Şunu hiç unutmamak gerekir; verem sinsi bir hastalıktır, zayıf vücutları bulunca, hemen oraya yerleşir ve çoğalır. Bunun için dengeli beslenmeye çok dikkat etmeliyiz dedi.
    Kaya, “Bu vesileyle, verem ve başka her türlü hastalıkların tedavi sürecinde yüreğini ortaya koyarak özveriyle çalışan tüm sağlık personelimize de teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası