MHP Heyeti Iğdır'a Destek İçin Geldi

Tarih : 2014-02-03 / Kategori : Gündem

MHP Heyeti Iğdır'a Destek İçin Geldi

    Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) heyeti, 30 Mart yerel seçimleri öncesi, partisinin Iğdır Belediye Başkan Adayı Gündüz Güneş’e destek vermek için Iğdır'a geldi.
    Iğdır’a karayolu ile gelen MHP heyetini Kars Havalimanında, MHP Iğdır  İl Başkanı Cahit Erol, MHP Iğdır Belediye Başkan Adayı Gündüz Güneş, Taşburun Belediye  Başkanı Nesip Aksu, Iğdır ülkü ocakları il başkanı Ersoy İçer,  MHP merkez ilçe başkanı Üstün Eğrice, Melekli Belediye Başkan Adayı Eray Coşar, Karakoyunlu Belediye Başkan Adayı Bayram Ballı ve partililer karşıladı.
    Daha sonra İbrahim Bozyel Caddesi  üzerinde bulunan seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi.
    Ardından Melekli Beldesi ve Karakoyunlu ilçesinde seçim bürosunun açılışları yapıldı.
    MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, Başbakan’ın suçüstü yakalanmanın telaşı ile ne yapacağını bilemez halde olduğunu söyledi.            Kaya, AKP Genel Başkanı, Başbakan’ın ne yaparsa yapsın, eninde sonunda, Yüce Divan’da rüşvetlerin, yolsuzlukların zulümlerin hesabını vereceğini savundu.
    Atilla Kaya, Iğdır’da partisinin seçim irtibat bürosunda düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada 11 yıllık iktidarının sonunda ayakkabı kutularıyla ve TIR dorselerinin aralarına sıkışmış bir iktidar bulunduğunu belirterek, ”Çürümüş, yozlaşmış ve boğazına kadar hırsızlıklara, yolsuzluklara, rüşvete batmış bir iktidar var. Bu yolsuzluk rüşvet operasyonu ortaya çıkınca, bir takım bakanlar bu hadisenin üzerinden birkaç gün geçtikten sonra istifa etmek zorunda kaldılar. Kabine değişikliği esnasında eski Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın dikkat çeken bir ifadesi oldu. ‘Her ne yaptık isek tüm bu yaptığımız şeyler Başbakan’ın talimatı ile olmuştur. Dolayısıyla biz bunlardan dolayı istifa edeceksek Başbakan’ın da istifa etmesi gerekir’ dedi. Iktidarın bütün engellemelerine rağmen anlaşılıyor ki, ortaya çıkan gerçek şudur: Bütün ortaya çıkan her şey bizatihi Başbakan’ın bilgisi dahilinde Başbakan’ın talimatlarıyla gerçekleştirilmiş. Dolayısıyla Başbakan, normal bir soruşturmada işin kendisine dayanacağını, kendisinin hesap verme mecburiyetinde kalacağını gördüğü için hesap vermekten kurtulmanın çarelerini arıyor. Bunun için hukuku ayaklar altına alıyor. Anayasanın bir çok maddesini fiilen ihlal etmiş durumda. Türkiye Başbakan’ının hesap vermekten kaçması yüzünden bir hukuk devleti olmaktan çıkmış, bir polis devleti olmuştur. Kendi partisi içerisinde olup bitenlere karşı rahatsızlık duyan vicdanın sesini dinleyen milletvekilleri de, birer birer tepkilerini ortaya koymaya başlıyorlar. Bu milletin ümitlerini, bu milletin hayallerini yerle bir eden, istismar eden, yıllar boyu ama netice itibari ile bütün gerçeklerin ortaya çıkması neticesinde zor durumda kalan AKP Genel Başkanı, Başbakan ne yaparsa yapsın eninde sonunda Yüce Divan’da bu rüşvetlerin, yolsuzlukların zulümlerin hesabını verecek.” dedi.
    Kış gününde soruşturmayı engelle- mek için polislerin ve savcıların yerlerinin değiştirilmesini eleştiren Kaya “Kendine tıpkı medyada olduğu gibi yandaş yargı oluşturmaya çalışmaktadır ama ne yaparsa yapsın, Başbakan Yüce Divan’da yargılanmaktan kurtulamayacaktır” şeklinde konuştu.
    MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, “Kelle koltukta gezen ve bu uğurda bir çok canlar veren, şehitler veren bu haraket eğer seçimi kazanmak istiyorsa  eşimizle, kızımızla, ailemizle hep birlikte çalışacağız. Hem milletvekilliğinde hem belediye başkanlığında başarıya mührünü vurmuş bir topluluktur. Burada Iğdır halkına çok büyük mücadeleler düşmektedir. Hep beraber mücadele vererek kazanacağız. Bu vatana namusu gibi bakan evleri dolaşarak bizi yeniden ayrıştırmak isteyenlere planlara projelerin farkında olacağız. İki saf vardır biri milletinin devletinin yanında olan saflardır. Diğeride karşı saf vardır. Bu toprakları vatanımızı ve milletimizi bölmek isteyenlerdir. Bizler onlara ya bu topraklarda yok olup gideceksiniz. Yada bu topraklardan defolup gideceksiniz. Bizler bu vatanı 50 yıldır böldürtmedik böldürtmeyeceğiz.” dedi.
    Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, “Gündüz Güneş’i Iğdır’ın timsali olarak seçeceğiz. Bir birimize küsebiliriz. Birbirimize  kızabiliriz. Bir birimize hakkımız geçebilir ama bunların hiç birisi Iğdır’ı dışarıdan gelerek  teslim almak isteyenlere Iğdır’ı teslim etmek için bir sebep olamaz. Olmamalıdır. Bu gün her birimiz Cahit Erol Olacağız, Abbas Bozyel olacağız, Gündüz Güneş olacağız.” dedi.
    Oğan, “Burda birlik ve beraberlik  vardır. Her ne olursa olsun Gündüz Güneş’i Iğdır belediye başkanı yapacağız. İlçe belediye başkan adaylarımızıda kazandıracağız. Kandil’de oturanlar Iğdır’ın haritasını çiziyor. Bizler bu  haritayı çizdirmeyeceğiz. 2011 Yılında Iğdır’ı Türkiyede birinci parti yaptık. Şimdide birinci parti yapacağız.“ şeklinde konuştu.
    MHP İl Başkanı Cahit Erol, “Iğdır halkı her zaman birlik ve beraberliğini korudu.
Bu seçimdede birlik ve beraberliğini koruyarak gerek merkez, gerek ilçe, belde belediyelerini alarak Türk bayrağının yanına üç hilali dikecektir.” dedi.
    MHP Iğdır Belediye Başkan Adayı Gündüz Güneş, “Bizler seçimi kazanacağız. Gecemizi gündüzümüze katacağız. Iğdır ve Kars’tan da biz Türk milletine ses vereceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.
    Kaya ve beraberindeki heyet daha sonra, Melekli beldesi ve Karakoyunlu ilçe seçim bürosunun açılışını yaptı. MHP heyetinde, MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, Celal Adnan,  MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel,  Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan, MHP Kars Belediye Başkan Adayı Murtaza Karaçanta, Ülkü Ocakları Başkanı Tolga Adıgüzel yer aldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.