İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Tarih : 2014-02-08 / Kategori : Gündem

İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

     Valilik Toplantı Salonunda 18 kurumun müdürleri ile kurulun daimi üyeleri katılımıyla “Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplantısı”  yapıldı.
       Yıl içinde üç kez yapılacak olan toplantının birincisi Vali Ahmet Pek Başkanlığında gerçekleştirildi.
    Iğdır İlinde uyuşturucu ve uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele hususunda gerekli çalışmaları yapmak ve kurumlar arası işbirliği sağlamak amacıyla yapılan toplantıda; Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM)   koordinatörlüğünde hazırlanan Ulusal Uyuşturucu Politika ve Stratejisi belgesinde belirtilen hususlar ile Ulusal Uyuşturucu Eylem Planı rehberliğinde Iğdır iline has hazırlanan Uyuşturucu Eylem Planında belirlenen faaliyetler değerlendirildi.
    Toplantı İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Amiri Adnan AY tarafından konu ile ilgili slayt sunumu yapılması ile başladı. Daha sonra İlimizde uyuşturucu ve uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele konusunda kurumların mevzuatları dahilinde üzerlerine düşen görevleri titizlikle yerine getirmeleri gerektiğini belirten Vali Pek,;  “Söz konusu Eylem Planında 2013-2015 yılları arasında yapılacak olan faaliyetler belirtilmiş olup, bunların yürütülmesinde herhangi bir aksaklığa mahal verilmesin. Yapılan faaliyetler rapor haline getirilerek, kurumlar arası işbirliği içinde hareket edilsin. Sadece eylem planına bağlı kalınmasın kendinizde bu konuda farklı çalışmalar yapabilirsiniz. Yaptığınız faaliyetlerin gerçekleşme oranının da takip ediniz. Önümdeki toplantı tarihine kadar belirlenen hedefleri gerçekleştirmeye çalışın.
   Uyuşturucu sorununun çok boyutlu olması, mücadelenin ilgili kurumlar arasında etkili bir işbirliği ve koordinasyon çerçevesinde yürütülmesini zorunlu kılmaktadır.” dedi.
    Uyuşturucu ve uyuşturucu bağımlılığı mücadelenin tüm boyutları ile ele alındığı toplantıda, toplamda 24 maddeden oluşan hedeflerin gerçekleşmesi için birçok faaliyet tespit edildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası