Iğdır'da Küçük Sanayi Sitesi Sorunlarının Çözümü Amaçlı Toplantı Yapıldı

Tarih : 2014-02-13 / Kategori : Gündem

Iğdır'da Küçük Sanayi Sitesi Sorunlarının Çözümü Amaçlı Toplantı Yapıldı

Küçük Sanayi Sitesinin (KSS) sorunlarının çözümü ve küçük sanayi sitesini aktif hale getirebilmek amacıyla, Iğdır Valisi Ahmet PEK, Başkanlığında, 11 Şubat 2014 Salı günü Kültür Merkezinde toplantı düzenlendi.
Toplantı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü, İl Dernekler Müdürü, İcra Müdürü, Halk Bankası Iğdır Şubesi Müdürü, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı, Müteahhit ve KSS esnafının tam katılımı ile gerçekleştirildi.
    Küçük esnafların ülkenin gelişimi açısından son derece önemli olduğunu  belirten Vali Pek konuşmalarında; “Küçük sanayi sitelerinin yapımındaki temel amaç; çevre kirliliği ve plansız kentleşmeye neden olan dağınık şekildeki
işyerlerini bir araya toplayarak çevre sağlığına ve şehrin planlı gelişmesine katkı sağlamaktır.
     KSS’de bilindiği üzere çok uzun süredir kendi tüzel kişiliğinden kaynaklı, hukuki ve idari sıkıntılar yaşanmaktadır. Bugün burada toplanmamızın nedeni de konuyla ilgili tüm tarafların bir araya gelerek KSS’de hem esnafımızın yaşamakta olduğu sıkıntıları çözüme kavuşturmak hem de İlimizin sanayi alanındaki gelişiminin yolunu açmaktır.’’ dedi.
    Söz konusu problemlerin takibinin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce yapılacağını ve Halk Bankasına ve Müteahhide ciddi oranda borçların olduğunu söyleyen Vali Pek, esnafımızın problemlerinin çözümü için Valilik olarak her türlü desteğin verileceğini belirtti.
    Vali Pek daha sonra, konuyla ilgili açıklık getirmek üzere sözü ilgili kurum müdürlerine bıraktı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürünün açıklamalarının ardından Halk Bankası Müdürü tarafından borçlar ile ilgili rakamsal veriler aktarıldı. Ardından toplantıya katılan esnaflarca yöneltilen sorular ilgili kurum müdürlerince tek tek cevaplandırıldı.
Toplantının sonunda, KSS’nin sorunlarına duyarlılık gösterip böyle bir  toplantının düzenlenmesini sağlayan Vali Ahmet Pek’e Küçük Sanayi Sitesi esnafları teşekkürlerini bildirdiler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.