İmza Guruptan Dev Yatırım Karabağ Kilimleri Artık İmza Halıcılık Tarafından Üretilecek

Tarih : 2014-02-26 / Kategori : Gündem

İmza Guruptan Dev Yatırım Karabağ Kilimleri Artık İmza Halıcılık Tarafından Üretilecek

Iğdır İmza Halıcılık tarafından genişletilen proje kapsamında Iğdır Karabağ kilimi tescillenmesi ve patentinin alınması işlemi tamamlanarak marka haline getirildi. Halk eğitim bünyesindeki kursların tamamını devralarak ürünlerin üretimi, pazarlanması ve tanıtımında tek yetkili olduğu aynı zamanda kendi bünyesindeki atolyelerde kurslar dahil 100’e yakın bayanın istihdam edileceğinin bilgisini sundu.
Iğdır Halk Eğitim Müdürü Levent Gürel, “Karabağ kilimleri üzerine patent başvurumuzu yaptık ve ilk tescil işlemimizi başlattık. Karabağ kilimleri patenti alınan ilk ürün olmakta, Karabağ kilimleri sadece patent almayla değil ayrıca kültürümüzün yaşatılmasında yeri ve önemi olduğu düşüncesindeyiz.
İmza Halıcılık bir proje olup şu anda üç çeşit kilim üretmekteyiz. Bunlar Anadolu motifli, Osmanlı saray motifli ve Karabağ motifli olmak üzere bu kilimler yüzde yüz çift bükümlü yün den olmakla beraber orijinal kök boyayla boyanmaktadır. Ayrıca kilimlerimizin bir diğer özelliği ise çift taraflı kullanılması ve belli bir zamandan sonra antika özelliği taşımaktadır. Türkiye genelinde taklitleri olmakla beraber gerçeği yalnızca Iğdır ilinde üretilmektedir. Kültürün buraya taşınmasında 93 yılında Iğdır’a göç eden Ahıska Türklerinin büyük bir etkisi bulunmaktadır. Bu projelerin başlatılmasında en büyük desteği veren Iğdır vali vekili Mevlit Özmen, Vali yardımcımız Şenol Kaya, Karakoyunlu kaymakamı Elif Canan Ersöz’e
Destek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum”. şeklinde konuştu.
Vali vekili Özmen “İmza halıcılık özel müteşebbisliği ile devam ettirilecek olan Karabağ kilimlerinin üretimleri ile ığdırımızın Türkiye ve dünya tanıtımının saglanacağından ve onlarca bayanın istihdam edilmesi adına mutluluk duyuyoruz” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.