BDP Genel Merkezi, Ermenilerin Katliama Uğradığını Savundu

Tarih : 2014-05-14 / Kategori : Siyaset

BDP Genel Merkezi, Ermenilerin Katliama Uğradığını Savundu

                    BDP İl Örgütü, Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Şaziye Önder'in 24 Nisan açıklamasını savundu ve “Önder'in görüşü, partimiz genel merkezinin görüşüdür” dedi.

                   Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Av. Şaziye Önder 24 Nisan Ermeni tehcirinin 99. yıldönümü olan 24 Nisan nedeniyle bir açıklama yapmış ve “Devlet Ermenileri imha etmekle kalmadı izlerini de sildi.” tarzında ki açıklamasının ardından gelen tepkiler üzerine, Iğdır BDP İl örgütü bir basın açıklaması yaparak, Önder'in açıklamalarının arkasında olduklarını, bu parti genel merkezinin görüşüdür denildi.

                     BDP İl örgütü yaptığı açıklamada şöyle dedi; “BDP Iğdır Belediye Eş Başkanı Av. Şaziye Önder’in Ermeni soy kırımı hakkında yaptığı açıklamalarının ardından Iğdır’da ilk olarak ASİM-DER Genel Başkanı, son olarak da MHP Iğdır İl Örgütü açıklamalarıyla yerel ve ulusal basında oluşturulmak istenen kamuoyuna karşın BDP Iğdır İl Örgütü tarafından açıklama gerçekleştirildi.

                      BDP Iğdır İl Örgütü Binasında gerçekleşen açıklamaya BDP Iğdır İl Eş Başkanı Pınar Tikit, BDP Iğdır İl Yöneticilerinden Ensar Tunca ve BDP Iğdır Belediye Eş Başkanı Şaziye Önder katıldı. Basın açıklamasını gerçekleştiren BDP Iğdır İl Eş Başkanı Pınar Tikit, ”Genel merkezimizin 24 Nisan 2014 tarihinde Ermeni Soykırımına ilişkin yaptığı yazılı basın açıklaması önümüzde mevcuttur. Biz bugün bu yazılı açıklamayı okumaktan ziyade son günlerde Belediye Eş Başkanımız Sayın Şaziye Önder hakkında basında ve sosyal medyada yer alan açıklamalara karşı il örgütü olarak basın açıklaması düzenledik” dedi.    

                    ‘Eş başkanımızın söylemleri genel merkezimizin genel düşüncesidir’ Tikit, belediye eş başkanı Önder’in Ermeni soykırımı hakkındaki yazılı açıklaması genel merkezin genel düşüncesi olduğuna dikkat çekerek ”Bilindiği üzere Belediye Eş Başkanımız Sayın Şaziye Önder 24 Nisan 2014 tarihinde Belediye topluluk sayfasında yayınlanan Ermeni soykırımına ilişkin açıklamasının ardından eş başkanımızı hedef alan söylemleri kabul etmiyoruz. Bizler BDP Iğdır İl Örgütü olarak söz konusu Ermeni soykırımı hakkında genel merkezimizin açıklamalarına katılıyoruz. Belediye Eş Başkanımızın konu ile ilgili yaptığı açıklama kişisel bir açıklama değildir. Eş Başkanımızın açıklaması siyasi partimizin genel düşüncesidir” dedi.

                    BDP Genel Merkezin 24 Nisan Tarihinde "Ermeni Soykırımına" ilişkin Yazılı Açıklaması Bundan 99 yıl Önce 24 Nisan 1915’te 20.Yüzyılın en büyük soykırımlarından biri yaşanmıştır. İttihak ve Terakki Hükümetinin karanlık politikalarıyla Ermeni halkı büyük acılar yaşamıştır. Dönemin kirli politikalarıyla Ermeni Halkı Anadolu ve Mezopotamya halklarından koparılmıştır. Soykırımın acısının bir asırdan bu yana gerek kardeş halkların gerekse de uluslararası toplumun vicdanlarında derin yaralar oluşturarak günümüze kadar sürmüştür. Türkiye Devleti ve halklarıyla 20. yüzyılın bu en büyük soykırımlarından biriyle yüzleşmemiş, kendi tarihiyle hesaplaşmamış, soykırım gerçeğini kabul ederek Ermeni halkından özür dilememiştir. Unutulmamalıdır ki tarihle yüzleşme ve hesaplaşma, aynı zamanda acıların bir daha yaşanmamasının da teminatı olacaktır. Çünkü yüzleş ilmiyen, hesaplaşılmayan tarihin sonuçları ağır olmuştur. İttihat ve Terakki Fırkası tarihe karışsa da temsil ettiği zihniyet Dersim, Ağrı, Maraş, Çorum, Sivas ve Roboski katliamlarını gerçekleştirmiştir. Bunlar, geçmişiyle yüzleşmekten, halklara hesap vermekten kaçınan bir resmi ideoloji ve devlet yapısının sonuçlarıdır. Her ne kadar halkların demokratik mücadelesi devletin tekçi-milliyetçi zihniyetine müdahale etmiş olsa da, bugün de farklı kimlik, kültür ve inançlara yönelik tehditler devam etmektedir. Ancak Türkiye halklarının, gelişen demokratik çözüm sürecinde bir kere daha görülen barış, kardeşlik ve özgürlük temelindeki ortak iradesi, benzeri olayların yaşanamayacağının umut ifadesidir. Geleceğimiz açısından, kardeşçe birbirine bakabilme huzurunu bulabilmek açısından Ermeni Soykırımı ile yüzleşmek, hesaplaşmak önemlidir. Acılı bir tarihle ortak gelecek inşa edilemez. Türkiye devletini İttihat ve Terakki hükümetinin işlediği insanlık suçlarıyla yüzleşerek bu zihniyetle hesaplaşmaya ve büyük acılar yaşayan Ermeni halkından özür dilemeye çağırıyor, yeni acılar yaşanmaması umuduyla Ermeni Soykırımı kurbanlarını saygıyla anıyoruz.” denildi.

Facebook Beğenenler

  1. Kanun 2014-05-14 06:32:38

    Tehcir den dolayı ölen az sayıdaki ermenilerin sayısı dahada abartılarak onlar için sözde "soykırım olmuştur" diyerek özür dilenmesini isteyen ermenilerdir. Ancak resimde görülenler kim? Anlamadım. <br />Öncelikle sınırlarımız içine bakalım. 30000 i aşkın Terör şehidinin ailesinden kim özür dileyecek acaba? Merak ediyorum. Neyse Allah herşeye kadirdir. Ve odur kalplerde gizli olanı bilen.. Herkesi vicdanıyla başbaşa bırakıyorum.

  2. Kenan 2014-05-16 07:59:53

    Acaba 30000'i aşkın kişiyi şehit edenler neden özür dilemiyor? Onbin yıl önce ölen kişilerin kemiklerini 100 yıl önceki dedelerimiz diye gösteren Ermeniler değil mi? <br />Tuzluca'da Oba'da Van'da Kars'da daha bir çok yerde çoluk çocuk demeden ahırlara camilere doldurup yakanlar Ermeniler değil mi? Bunlara Yalan mı diyorsunuz? O halde Gidin de öz be öz dedelerinize bir sorun, Yalan mı değil mi diye.. Utanın be..

  3. Cabbar 2014-06-27 15:23:16

    Bunlar kafayi yediler insanlarai anbarlara,ahirlara samaniklara.camilere doldurup yakan Ermeniler degilmiydi bunlar niye yazilip anlatilmiyor bunlarida bir arastirin o ölenlerde müslüman Türktü,kürtü bu masum insanlarin haki savunulmazken Eli kanli Ermenilerun haklari araniyor bu nasil insanlik.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.