Ak Parti’de Değişim İçin Düğmeye Basıldı

Tarih : 2014-05-27 / Kategori : Siyaset

Ak Parti’de Değişim İçin Düğmeye Basıldı

                   AK Parti kurmaylarının il, ilçe, belde, kadın ve gençlik kollarıyla ilgili raporların netleşmesinin ardından harekete geçtiği öğrenildi.

                 Raporu olumsuz çıkan yerler 30 Mart seçimini kazanmış olsa bile değişim rüzgarından kaçamayacak gibi görünüyor. AK Parti yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi teşkilatlar nezdinde kapsamlı bir revizyon için düğmeye bastı.

                AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı'nın, revizyon kapsamında 300'e yakın il ve ilçe teşkilatlarında değişiklik yapma kararı aldığı öğrenildi.

               SIRADA SİVAS VE IĞDIR VAR

                 Değişim rüzgarından Anadolu’da da birçok il nasibini alacak. Sivas' ta Merkez ilçe, Gemerek, Yıldızeli, Hafik, Divriği, Gürün, Imranli, Koyulhisar, Ulaş’ın, Iğdır'da ise Iğdır il başkanının yanı sıra, Aralık, Karakoyunlu ve Tuzluca ilçeleri’nin de değişeceği konuşuluyordu..

                AK PARTİ IĞDIR İL BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI

               Sayın Basın Mensupları Bazı basın yayın organlarında İl Teşkilatımız ile ilgili bir kısım haberler yer almıştır. Özellikle teşkilatımızın fesh edildiği, İl Koordinatörümüz Ağrı Milletvekili Sayın Mehmet Kerim Yıldız’a seçim sonrası görev verilmediği ve partiye İl Başkanlığı için bir kısım insanların adaylık başvurusu yaptığı yönünde haberler yapılmıştır. Bu haberlerin bir kısmı eksik veya yanlıştır. Bu haberler üzerine teşkilat olarak konuya ilişkin bu açıklamanın yapılması gereği doğmuştur. Teşkilat olarak Iğdır ilinde alınan seçim sonuçları sonrası Genel Merkezimizin her tasarrufuna hazır olduğumuzu hem yazılı hem sözlü olarak belirtmiştik. Bunun üzerine Genel Merkezimiz Ağrı seçimleri nedeniyle Ağrı’da çalışma yapan Koordinatörümüz yerine Erzurum Milletvekili Sayın Muhyettin Aksak’ı bu konu ile ilgili olmak üzere görevlendirmiştir. Sayın Vekilimiz teşkilatımız ile bir kısım sivil toplum örgütleri ile yapmış olduğu istişareler üzerine İl Başkanlığı yapacak isimler tespit etmiş, bunlarla görüşme yapmış ve raporunu tutarak dönmüştür. Bu gün itibarı ile Genel Merkezimiz teşkilat olarak daha önceki talebimiz doğrultusunda İl ve Merkez İlçemizin istifasını istemiş ve teşkilatlarımız istifalarını sunmuşlardır. Bu nedenle Genel Merkezce her hangi bir fesih veya görevden alma söz konusu değildir. Ayrıca İl Koordinatörümüz Sayın Mehmet Kerim Yıldız 1 Hazirandan sonra görevine devam edecektir. Gazetelerde çıkan başvuru yapan aday listeleri de gerçek değildir. Kamuoyuna ve basına saygıyla duyurulur.

Abdulcabbar BAŞTEMUR Ak Parti Iğdır İl Başkanı

Facebook Beğenenler

  1. Ümmühan 2014-05-28 07:48:16

    Adalet ve Kalkinma Partisi, Igdir Il Basbanligi icin Sayin Avukat Ahmet Tutulmaz cok dogru ve uygun bir aday olduguna inaniyorum. Hem kariyer hemde sahsiyet olarak cok iyi tecrübeli birisi..

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.