Iğdır’da 1. Altın Kalemler Şiir Dinletisi Yapıldı

Tarih : 2014-06-07 / Kategori : Kültür & Sanat

Iğdır’da 1. Altın Kalemler Şiir Dinletisi Yapıldı

               Iğdır Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 1. Iğdır Altın Kalemler Şiir Dinletisi yapıldı.

            Kültür sarayında yapılan Organizatörlüğünü Iğdır İl Milli Eğitim şube müdürü Mehmet Gül ve eğitimci-yazar Fatma Çetin Kabadayı’nın yaptığı dinletiye ilgi büyüktü. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Iğdır Vali Vekili Mevlüt Özmen, ”Iğdır her geçen gün gelişiyor. Ve Iğdır’da çok güzel gelişmeler oluyor.

               Bu Altın Kalemler Şiir Dinletisi de bunun bir örneğidir. Doğunun İncisi olarak bilinen Yeşil Iğdır’a Türkiye’nin çeşitli illerinden Şair-yazar-ozan ve bestekârlar gelmesi, birbirinden değerli şairlerin şiir okuması güzel bir olaydır. Emeği geçen herkesi kutluyorum.“ dedi.

              Milli Eğitim Müdürü Tahir Kaman’da “Iğdır’ımızda kültürel faaliyetler her geçen gün artmaktadır.Şiir ruhlara hitap eden herkesi duygulandıran güzel sözler yumağıdır. Bizi kırmayarak buraya kadar gelen şairlerimize teşekkür ederim. Hepinize iyi dinlemeler diliyorum.” şeklinde konuştu. Altın Kalemler Şiir Dinletisine Iğdır’ın değerli kalemlerinden Eğitimci Şair Kemalettin Kalkan, Sait Küçük, Yahya Azeroğlu, il dışından Amasya’dan gazeteci, sunucu, şair Kasım Alper Özdemir, Şair Yazar, televizyon programcısı Kaan Murat Yanık, Elazığ’dan şair Mahir Gürbüz, Nahçıvan’dan Şaire Zeynep Nahçıvanlı, Kırşehir’den Şair İbrahim Düğer ve Küçük Neşet Mahlaslı Mehmet Şimşek, Kahramanmaraş’tan Ozan Zeki Tunç ve şair Haşim Kalender, Kayseri’den Çıngı Kültür Sanat Dergisi Yayın Sahibi, Kayseri Şair ve Yazarlar Dernek Başkanı Süleyman Karacabey, İzmir’den Fatma Aras katıldı. Sunuculuğunu Kasım Alper Özdemir ve Fatma Çetin Kabadayı’nın yaptığı dinletiye Iğdır halkı büyük ilgi gösterdi. Salon’da oturulacak yer kalmaması ve balkonun da dolu olması Iğdır halkının sanat sevgisini kanıtlarken konukları ve komitede görev alanları da ziyadesiyle mutlu etti. Ozan Zeki Tunç’un sazıyla doğaçlama yaptığı hoş geldiniz - merhabalar büyük alkış alırken anlattığı nükteli kıssa da oldukça ilgi çekti.

             Kayseri Şair ve Yazarlar Birliği Başkanı Süleyman Karacabey “Son Cemre”, Bekdikli Halk Ozanı İbrahim Düğer ”Selam Getirdim,” Bestekâr Vural Şahin “Bu Akşam Gidecek yerim olsaydı,” Mahir Gürbüz “Unuttun Gülüm”, Kemalettin Kalkan “Hadi Git!”, Haşim Kalender “Mine mi ne?” Sait Küçük “Dokunma,” Yahya Azeroğlu “Ağrı Dağı”, Zeynep Nahçıvanlı “Bir şair ölmüş,” isimli şiirleriyle dinleyenlerini uzaklara götürürken Onur konuklarından Kaan Murat Yanık genç yaşına rağmen başarısından dolayı da takdire şayan görüldü. Küçük Neşet Mahlasıyla tanınan Mehmet Şimşek, sazını konuşturmadan önce “Bizim yöremizde çok çalınan bu tarzı sizlerin beğeninize sunacağım, ” diyerek sazıyla sözünü birleştirdi. Küçük Neşet çaldığı parçaların ardından sahneden alkışlar eşliğinde ayrıldı. Program plaket töreni ve fotoğraf çekimi ile son buldu. Dinletiye başta Eğitimci-gazeteci Serdar Ünsal olmak üzere çok sayıda gazeteci katıldı. Programın Onur konukları Bestekâr Vural Şahin, Kaan Murat Yanık ve Kasım Alper Özdemir idi. Program sonunda şairlere ve Fatma Çetin Karadayı’ya Vali vekili Mevlüt Özmen, Iğdır üniversitesi rektörü İbrahim Hakkı Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Tahir Kaman, Kültür Müdürü Osman Engindeniz, İl Özel idare Müdür yardımcısı Ekber Akış tarafından plaket verildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.