Avcılar Dikkat

Tarih : 2015-01-06 / Kategori : Duyurular

Avcılar Dikkat

            Iğdır genelinde, II. grup Kuşlar Kum kekliği, kınalı keklik ve çil keklik ve I. grup Memeliler, Yaban tavşanı, adatavşanı, tilki, kaya sansarı, ağaç sansarı avı 04 Ocak 2015 Pazar,   gün batımından sonra sona erecektir.

 

             Yasak kapsamına giren av hayvanlarının avlanması halinde, Orman ve su İşleri Iğdır İl Şube Müdürlüğü Av Koruma ekipleri, Güvenlik birimleri tarafından yapılacak kontroller sonucu haklarında tazminat (60 bin ile 50 TL) ve idari para (30 TL ile 17 bin TL)  cezası verilecektir. Avcılarımızın 2014-2015 Merkez Av Komisyon kararlarına göre avlanması gerekmektedir.

 

                Milli Park içinde avlanma yasaktır avlanmaları halinde idari ve tazminat cezaları iki misli uygulanacaktır. Belirtilen avlanma süreleri içinde ve avlanma günlerinde çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatillerde (idari tatiller dâhil) avlanmak serbesttir Ekolojik ve doğal hayatın korunması, sürdürülebilir şekilde devamı ve bu kaynakların milli ekonomiye kazandırılması kayıtlı ve bilinçli avcılıkla mümkün olacaktır.

                Avcılarımızın, avlanma belgesi harç bedellerinin, 31 Ocak tarihine kadar Iğdır vergi dairesine yatırmaları ve İl şube Müdürlüğümüzde vize ettirmeleri aksi takdirde Ocak ayını geçirmeleri halinde yasal faizi ile tahsil edilecektir. 

 

       Mete TÜRKOĞLU

Orman ve Su İşleri Bakanlığı

      Iğdır İl Şube Müdürü

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.