Koçkıran ve Taşburun’lu Vatandaşlar “Yüreğimiz MHP İle Atıyor” Dediler

Tarih : 2015-05-15 / Kategori : Siyaset

Koçkıran ve Taşburun’lu Vatandaşlar “Yüreğimiz MHP İle Atıyor” Dediler

           7 Haziran Genel seçimlerinde MHP’den Iğdır Milletvekili adayları olan İsa Yaşar Tezel ve Sefer Karakoyunlu Koçkıran, Cennetabat ve Taşburun köylerini ziyaret ettiler. Büyük bir coşku içerisinde adayları karşılayan köylerin vatandaşları “Bizim yüreğimizde 3 önemli sevda vardır; 

 

         Vatan, millet ve Hürriyet sevdası. Bunların hepsini bizlerle beraber seven tek parti de MHP’dir. MHP’nin adaylarını kendi evlatlarımız gibi görüyoruz.” dediler. MHP adayı İsa Yaşar Tezel de “Buralar bizim için çok anlamlı yerler. Buranın aziz halkı asırlardır göğsünü düşmana siper etmiş ve çok yaman dertler çekmiştir. Buradan bir kez daha bütün dünyaya haykırıyorum ki; asıl soykırım suçunu Ermeniler işlemişlerdir. Diyorlar ki soykırımı Türkler yaptılar. Allah aşkına tek bir Ermeni toplu mezarı göstersinler. Gelsinler beraberce tarihi kaynaklara delillere bakalım. Dize’nin (Koçkıran), Cennetabat’ın ve Taşburun’un aziz ve değerli vatandaşları asıl zulme, soykırıma sizin babalarınız, dedeleriniz uğradı. Bugün soykırım var diyenlerle masalara oturmanın pişmanlığını görüyorsunuz kendileri bile yaşıyorlar. 

     Cumhurbaşkanı bile Abdullah Gül’ün Sarkisyan’la görüşmesini mantıksız bulduğunu söylüyor. 

          Ama bir söz var su uyur düşman uyumaz diye. İşte resmen bu sözü gerçekleştirircesine MHP dışında geçtiğimiz dönemde mecliste grubu olan partilerin hepsi ermeni adaylar gösteriyorlar. Ermeni aday diyelim ki göstersinler yahu CHP sen Mustafa Kemal Paşa’nın partisi olduğunu söylüyorsun ama sözde soykırımı kabul eden bir adayı gösteriyorsun. Bu yapılana Iğdır’lı en güzel cevabı verecek ve CHP Iğdırlı’dan oy falan alamayacaktır. CHP madem ki her türlü kesimden aday gösteriyor. O zaman Aşura gününde mecliste Hz. Hüseyin için gözyaşı döken Ali Özgündüz’ü neden aday göstermedin de gelip Iğdır’da Azerbaycan Türklerinin oyunu bölecek bir aday gösterdin” şeklinde konuştu. 

     MHP Milletvekili adayı Sefer Karakoyunlu’nun yaptığı konuşmada dinleyenleri coşturdu ve sık sık sloganlarla bölündü

     Karakoyunlu; “Bizi dışlayanları asıl biz kabul etmeyeceğiz. Utanmasalar kendileri de sözde Ermeni soykırımını kabul edecekler. Peki Iğdır’ın dört bir yanında bulunan atalarımıza ait toplu mezarları nasıl görmezden geliyorlar? Bu vicdana ve mantığa uygun değildir.” dedi. 

        Köylüler tarafından adaylar için hazırlanan ikramların sunulması ve adayların çocuklar için getirdikleri hediyelerin miniklere dağıtılmasının ardından ziyaretler son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.