Hasanhan’da HDP’li adaylara coşkulu karşılama

Tarih : 2015-05-19 / Kategori : Siyaset

Hasanhan’da HDP’li adaylara coşkulu karşılama

          HDP Iğdır milletvekilleri seçim çalışmaları kapsamında köy ziyaretlerine devam ediyor.

 

         Iğdır HDP Milletvekilleri gün boyunca eş zamanlı köy ziyaretleri gerçekleştirdi. Adaylardan M.Emin Adıyaman Aralık ilçesine bağlı köyleri ziyaret ederken bir diğer aday Kıznaz Türkeli ise Tuzluca ilçesine bağlı köylere ziyaret gerçekleştirdi.

           Köy ziyaretlerini tamamlayan aday akşam saatlerinde de Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Hasanhan Köyünde gerçekleşen etkinlikte köy sakinleriyle bir araya geldi. Müzik ve davul zurna eşliğinde halayların çekildiği etkinlikte saygı duruşu gerçekleştirildi.

          ‘Erdoğan Kürt halkından oy alamayacağını bildiği için Kürt sorunu yoktur diyor’

            Burada kitleye seslenen HDP Iğdır Milletvekili M.Emin Adıyaman Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın artık Kürt halkını kandıramadığı ve Kürt halkından oy alamayacağını anladığı için Kürt sorunu yoktur dediğine dikkat çekerek ”Tayyip Erdoğan öncülüğünde 13 yıldır Kürt halkını kandırıyordu. Kürt meselesi var benim meselemdir ve ben bu meseleyi çözeceğim diyordu. Baktıki artık Kürt halkını oyunu vermiyor. Kürt halkını kandıramıyor şimdide diğer faşist zihniyetler Kürt sorunu yok diyor. 

           Bizde diyoruz ki Kürt vardır ve Kürt sorunu da vardır” dedi.

           Adıyaman son olarak şimdiye kadar belli mecburiyetten dolayı başka partilerde siyaset yapan ya da yer alan yurttaşlara kendi partilerine dönmesi için çağrıda bulunarak ”Buradan bugüne kadar başka partilerde siyaset yapan ya da başka partilere çalışan Kürtlere sesleniyorum. Korkudan, işkenceden ya da yoksulluktan silah alan korucular olsun şimdiye kadar yanlış yapan tüm Kürt halkını kendi halkının hakkını savunan partisine gelip sahip çıksın” dedi.

‘AKP diktatörlüğüne son verip kaçak sarayı başlarına yıkacağız’

Etkinlikte son olarak konuşan HDP Iğdır Milletvekili adayı Kıznaz Türkeli ise 7 Haziran’da AKP diktatörlüğüne son verip kaçak sarayı AKP’nin başına yıkacaklarını belirterek ”Halklarımızın geleceği için barışı sağlamak için hep beraber tüm yüreğimizle tüm gücünüzle çalıştığınıza inanıyorum. Bu yüreklilikle ve bu mücadele ile 7 Haziran akşamı AKP diktatörlüğünü mezara gömeceğiz. Kaçak sarayı başına yıkacağız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından etkinlik halayların ardından son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.