HDP’liler seçim zaferini kutladı

Tarih : 2015-06-09 / Kategori : Siyaset

HDP’liler seçim zaferini kutladı

Mitinge Türk bayrağının olduğu kare damga vurdu.

     HDP Iğdır il örgütü düzenledikleri mitingle seçim zaferlerini kutladı.         

    HDP’den Milletvekili seçilen Av. M.Emin Adıyaman ile Kıznaz Türkeli düzenlenen teşekkür mitinginde on binlerle bir araya geldi. 2015 genel seçimlerinin ardından toplam milletvekili sayısı iki olan Iğdır’da oy patlaması yaşayarak yüzde 56.73 oy oranıyla 53.844 oy alarak milletvekilliğine seçilen HDP Milletvekilleri M.Emin Adıyaman ile Kıznaz gerçekleşen mitingde on binlerle bir araya geldi. Belediye Meydanında gerçekleşen mitinge milletvekillerin yanı sıra DBP-HDP Iğdır il, ilçe ve belde eş başkanları, belediye eş başkanları, il genel meclis eş başkanları, belediye, il genel meclis üyelerinin yanı sıra on bini aşkın yurttaş katıldı. Alana bazı yurttaşlar Türk bayraklarıyla geldi. Kutlama demokrasi şehitleri adına yapılan saygı duruşu ile başladı.
    ‘Kenan Evren’den kalma barajları yıktık’
Kutlamada ilk olarak konuşan HDP Iğdır İl Eş Başkanı Cesim Katar, Kenan Evren’den kalma barajı yıktıklarına dikkat çekerek”Biz bir gün gelecek acaba Kenan Evren’in kurmuş olduğu bu barajı ne zaman yıkarız diyorduk. O gün geldi ve bu mücadele önündeki barajı yıkıp yerle bir etti. 
    Ben bu mücadelede yaşamını yitiren tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum” dedi.
    ‘Bu alanda halkların kardeşliğinin fotoğrafı varsa bunu verilen bedellere borçluyuz’ Ardından konuşan DBP Iğdır İl Eş Başkanı Murat Yerlikaya ise alanda halkların kardeşliğinin fotoğrafı varsa mücadelede verilen bedeller sayesinde olduğunu belirterek” Bugün burada toplanmak için çok bedel verdik. Ağrı’da Diyadin’de Tütek’te sırf bu günler bozulmasın diye şehit düştüler. Bingöl’de 
arkadaşlarımız şehit ettiler. Erzurum’da diri diri yaktılar. En son da Diyarbakır’da mitingin içine bomba bıraktılar. Ama halkımız bu provokasyonlara gelmedi. Dün onların barajlarını yıktı. Bugün’de halkların kardeşliğinin fotoğrafını ortaya koydular” dedi. ‘Kimin dili,dini inkar ediliyorsa onların yanında olacağız’    HDP Iğdır Milletvekili Kıznaz Türkeli ise kimin dini, dili inkar ediliyorsa onların tarafında olacaklarını belirterek” Biz seçim çalışmaları süresi boyunca milletvekili arkadaşımla nereye gitseydik. Biz dedik ki Kürtlerin dili inkar ediliyorsa biz Kürdüz. Azerilerin dini inkar ediliyorsa biz şiayız ve Azeriyiz.Aleviler yok sayılıyorsa aleviyiz.Kısaca biz tüm ezilenlerin yanındayız.Biz halkız” dedi.
    ‘Bomba atanlara, katliam yapanlara en büyük dersi sandıkta verdiniz’
    Kutlamada son olarak konuşan HDP Iğdır Milletvekili M.Emin Adıyaman ise bomba atanlara katliam yapanlara en iyi ders sandıkta verildiğine dikkat çekerek” Bizler seçimde tarlalardan ve ovalardan geldik. Üniversitede okurken derslerimizi bırakıp geldik. Ama damla damla geldik. sel olduk. Önümüze koyulan barajları da yıktık. Zalimleri de devirdik. Paramparça olmuş bacaklarıyla ama zafer işaretleri ile gelerek sandığa gittiler ve oylarını kullandılar. Sizler zalimlere, karanlık güçlere, bomba patlatanlara, katliam yapanlara ve diri diri yakanlara en büyük cevabı oylarınızda verdiniz. Sizler onlara demokratik anlamında tarih boyunca unutamayacakları ders verdiniz” dedi.
Adıyaman son olarak da haksızlığa uğrayanların ve inkar edilenlerin yanında olacaklarını bunun mücadelesini mecliste de vereceklerinin sözünü verdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.