Iğdır Da Beyaz Bayrağı Almayı Hak Eden Okullar Sertifikalarını Aldılar

Tarih : 2015-06-10 / Kategori : Eğitim

Iğdır  Da Beyaz Bayrağı Almayı Hak Eden Okullar Sertifikalarını Aldılar

            Milli  Eğitim Bakanlığı ve Sağlık  Bakanlığı arasından imzalanan protokol ile öğrencileri temiz ve hijyene sevk etmek amacıyla hazırlanan “Beyaz Bayrak” projesi kapsamında Iğdır’da  43 okula temizlik ve hijyen kurallarına uydukları için sertifika verildi.

          Proje kapsamında 2014-2015 eğitim öğretim yılında temizlik ve hijyen açısından Iğdır’da ki 43 okul "Beyaz Bayrak” ve “Temiz Okul Sağlıklı Okul” sertifikası almayı hak ettiği bildirildi.               
         Beyaz Bayrak ve Temiz Okul Sağlıklı Okul sertifikası dağıtım töreninde konuşan ve sertifika alan okul yöneticilerini tebrik eden Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, projenin önemine değinerek, “temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitimi almış sağlıklı nesiller yetiştirmek için ilimiz geneli okullarımızın temizlik anlayışı ile ilgili beyaz bayrak projesi başlatılmış olup ve bu çalışmaya ilişkin seksen dört okul bu projeye başvuru yaptı. Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapıldı. Yapılan inceleme sonuncu İlimizde yirmi altı, Aralık içesinde yedi, Tuzluca İlçesine yedi ve Karakoyunlu İlçesine üç toplamda (kırk üç) okul yapmış olduğu hijyenik ve temizlik bakımından projeye uygun çalışmalar yaptığı tespit edilmiştir. Çocuklarımızın sağlıklı büyümeleri ve sağlıklı ortamlarda eğitim görebilmeleri adına tüm okullarımızın eğitimde olduğu gibi hijyen ve sağlık açısından da çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.
               Proje kapsamında sertifika almaya hak kazanan 43 okul yöneticileri konuşmaların ardından sertifikalarını Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Halk Sağlığı Müdürü Dr.Timur Yusufoğlu, Şube müdürü  Cevdet Parlar, Çetin Örs, Sağlık Şube müd. Orhan Çelik’in elinden aldılar.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.