Prof. Dr. Yakup Kumtepe MHP’den Aday Adaylığını Açıkladı

Tarih : 2015-09-12 / Kategori : Siyaset

Prof. Dr. Yakup Kumtepe MHP’den Aday Adaylığını Açıkladı

1 Kasım seçimleri öncesi aday adaylığını açıklayan isimlerden biri de Prof. Dr. Yakup Kumtepe oldu. 

 

    MHP Iğdır İl Başkanlığı’nda partililer ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Prof. Dr. Yakup Kumtepe aday adaylığını tüm kamuoyuna açıklamış oldu. 
        Prof. Dr. Yakup Kumtepe yaptığı açıklamada; “Kıymetli partililer ve saygı değer basın mensupları, Sözlerime başlamadan önce 7 Eylül 2015 günü Iğdır’da alçak bir saldırı sonucu şehit edilen 13 emniyet mensubuna Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yüce milletimize başsağlığı diliyorum. dedi.
     Kumtepe,  Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim dalı başkanlığından istifa ederek, MHP Iğdır ili seçim bölgesinden resmi olarak aday adaylığı başvurumu yapmış bulunmaktayım. 
    Aday olmamın başlıca nedenleri Ülkemiz ve milletimizin çok zor günler geçirdiğinden Milli onurun ayaklar altına alındığından İktidarın ise kamu güvenliğini bile sağlayamadığından milletimizin dini duygularının istismar edildiğinden, milletin tabakalara ayrılarak bölünmeye çalışıldığından İnsanların bir birine hoşgörü ile bakmadığından bahsetmeyeceğim Bu tüm Iğdır’lıların malumu. Tüm bu olumsuzluklarla birlikte Iğdır’ımız ve tüm Iğdır’lılar 13 yıllık iktidar döneminde hiç bir il ile kıyaslanamayacak kadar ihmal edilmiş ayrışmaya maruz kalmıştır.ve hatta horlanmaya maruz kalmıştır. Bu durum Iğdır’da tüm dengeleri alt üst etmiştir. Sonuçta iktidar Iğdır’ı ve Iğdır’lıyı yok saymıştır.
    Tüm bu olaylar karşısında bizim Iğdır’ımız için geleceğimiz için MHP çatısı altında toplanmamız gerektiğini kaçınılmaz kılmıştır. 
    Bilgi, deneyim, tecrübe ve Iğdır’ı bekleyen bir çok projelerimle Aday adaylığımı bugün burada tüm hemşerilerime basın aracılığı ile açıklamak istedim. Bu nedenle burada bulunan herkese en içten duygularımla teşekkür ediyorum. 
    Iğdır’da siyaset yapan arkadaşlarımı ve ağabeylerimi MHP’de aday adaylıklarını açıklayan diğer aday adayı arkadaşlarıma ve bana desdek vermeğe  güç vermeye davet ediyorum. “şeklinde konuştu.
    Prof Dr. Yakup Kumtepe Özgeçmişi
    Prof. Dr. Yakup KUMTEPE Aralık 1964 de Iğdır’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Iğdır’da tamamladı. Askerliğini 1985 yılında Polatlı Topçu ve Füze okulunda tamamladı. 1991 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Trabzon’ da pratisyen hekim olarak göreve başladı. 1997 yılında Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı olarak Süleymaniye Kadın Hastalıkları ve Doğumevi hastanesinde görev yaptı. 1999-2000 yılları arasında Ankara Sevgi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nde Tüp bebek klinik ve laboratuvar eğitimi aldı. 2000 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçent, 2005 yılında Doçent, 2010 yılında Profesör oldu. 2003-2008 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastaneleri Başhekim Yardımcılığı ve 2005-2015 yılları arasında Kadın Hastalıkları ve Doğum anabilim dalı başkanlığı yaptı. Temmuz 2004 - Mart 2005 tarihleri arasında Amerika, New York, Mount Sinai School of Medicine’da Laparoskopik Jinekolojik Onkolojik cerrahi üzerine çalıştı. Robotik Jinekolojik Cerrahiyi Doğu Anadolu’da uygulayan ilk hekim oldu. Yurt içi ve uluslararası onlarca Sempozyum ve kongrede davetli konuşmacı ve eğitimci olarak görev aldı. Ulusal ve uluslararası dergilerde 100’ e yakın eseri yayınlandı. Lise yıllarından itibaren Ülkücü hareketin içinde yer aldı. Evli ve iki çocuk babası olan Prof. Dr. Yakup KUMTEPE ileri düzeyde İngilizce bilmektedir.
    Eğitim
2015    Jinekolojik Onkoloji cerrahisi alanında klinik çalışma, First Medical Faculty, Prag, Çek Cumhuriyeti.
2015    Northern Jinekolojik Onkoloji cerrahi eğitimi, Gateshead, İngiltere
2007 Eylül Jinekolojik Laparaskopi eğitimi, Kiel, Almanya
2004-2005    Mount Sinai Tıp Fakültesi, New York, Amerika, Laparoskopik Jinekolojik Onkoloji alanında klinik çalışma
1993-1998    Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum anabilim dalı asistanlığı ve Süleymaniye Kadın Hastalıkları ve Doğum Eğitim-araştırma Hastahanesi asistanlığı
1992-1993    Genel Cerrahi asistanlığı, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi
1984-1991    Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi eğitimi, Erzurum
Akademik Süreç
2010……    Profesörlük, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı, Erzurum
2005-2010    Doçentlik, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı, Erzurum
2000-2005    Yardımcı Doçentlik, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı, Erzurum
1998-2000    Süleymaniye Kadın Hastalıkları ve Doğum Eğitim-Araştırma Hastahanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanlığı, Ankara Sevgi Hastanesi, Tüp Bebek (IVF) klinik ve laboratuar eğitimi
1991-1992    Aile Hekimliği, Sağlık Ocağı No:3, Trabzon
Yöneticilik
2003-2008    Başhekim Yardımcılığı, Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi, Erzurum
2004-2005 Fakülte yönetim kurulu üyeliği
2010-2015  Anabilim Dalı Başkanlığı, Atatürk Üniversitesi, Tıp Fakültesi
2014-2015 Türk Üreme endokrinolojisi ve infertilite derneği yönetim kurulu üyeliği
2013-2015    Üro-jinekoloji Derneği yönetim kurulu başkanlığı
Üye olduğu meslek kurumları;
1-Avrupa jinekolojik Onkoloji Cerrahi derneği
2-Amerika Laparoskopik Jinekoloji cerrahi derneği
3-Ürojinekoloji derneği
4-Türk Üreme Endokrinolojisi ve İnferilite derneği
Üye olduğu dernek/vakıf/Sendika
TÜRKAV Türk Sağlık Sen
Siyasi Faaliyet: 
2005-2010 Atatürk Üniversitesi Ülkücü Öğretim üyeleri Tıp Fakültesi temsilciliği
Yabancı dil: İleri düzey İngilizce

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.