Öğrenciler Ulaşım Sorununu protesto ettiler

Tarih : 2015-10-22 / Kategori : Eğitim

Öğrenciler Ulaşım Sorununu protesto ettiler

 Iğdır Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sıkıntısı ve dolmuş ücretlerinin pahallı olmasını basın açıklaması ile protesto etti.

 

         Iğdır Üniversitesi öğrencileri ulaşım sıkıntısı ve dolmuş ücretlerinin pahalı olmasını basın açıklaması ile protesto etti. Suveren kampüsünda bir araya gelen öğrenciler ellerinde taşıdıkları “ Zam kooperatifinse boykot bizimdir”, ” Müşteri değiliz öğrenciyiz”, ”Servis hakkı engellenemez” dövizleriyle rektörlük binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.  Basın açıklamasında “Yüksek ücret ile seyahat etmek istemiyoruz.Zengin olsaydık toplu taşıma kullanmazdık” pankartı dikkat çekti.
         Ulaşım ücretlerinin pahallı olması öğrencileri maddi sıkıntı içine düşürdü’    Öğrenciler adına basın açıklamasında kitleye seslenen Ömer Akbaba, Dolmuş ücretlerinin pahalı olmasının öğrencileri maddi sıkıntı içersinde bıraktığına dikkat çekerek ” Üniversite ulaşımında yaşanan sıkıntılardan dolayı toplanmış bulunmaktayız Iğdır’daki ulaşım aksaklıkları sorun yumağı olarak büyümektedir. Iğdır Üniversitesinin Suveren kampüsüne taşındığından beri süre gelen ulaşım sorunu artık dayanılmaz bir hal almıştır. Yaşanan ulaşım sıkıntıları ve dolmuş ücretlerinin yüksek olması sebebi ile öğrenciler maddi sıkıntılar içine düşmektedirler. 
    Öncelikle ulaşım sorunun çözümü için Üniversite idaresiyle ilişki kurulmuş ancak sonuç alınamamıştır. Bunun yerine Üniversite yönetimi sorunun muhataplarının dolmuş kooperatifi olduğunu iddia ederek sorumluluktan kaçınmış. Biz öğrencilerin taleplerini bürokratik bir dil ile manipüle etmeye çalışmıştır. Öğrenci taşıma işini yapan dolmuşlar; kişi başı dolmuş ücretlerini Türkiye standartlarının çok üstünde tutarak, öğrencileri karlı bir sermaye olarak görmektedirler. Öğrenciler üzerinden Iğdır ’da rant kapıları oluşturmaya çalışmaktadırlar” dedi.
    ‘Öğrencilerin sorunlarının muhatabı olmaktan kaçan bir yönetimle karşı karşıyayız’    Akbaba, Öğrencilerin sorunlarının muhatabı olmaktan kaçan bir yönetimle karşı karşıya olduklarını belirterek ”Yaşanan bu sorunlara karşın sorunlarımızı iletmeye çalıştığımız, ancak sorunlara çözüm bulmak yerine öğrencilerin sorunlarının muhatabı olmaktan kaçan ve taleplerimizi göz ardı eden bir Üniversite yönetimi ile karşı karşıyayız. Üniversite yönetimi kendi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmemekte ve üniversitedeki öğrencileri sorunlarla baş başa bırakmıştır. Iğdır Üniversitesi yönetimi bu konularda sorumluluk üstlenmeden ve sorunu öğrenciler ile dolmuş kooperatifi veya belediye arasında göstererek kendisini sorunların dışında tutmuştur” dedi.
    “Sorunların çözümü için yetkilileri göreve çağırıyoruz”
    Akbaba son olarak yetkilileri bu sorunun çözümü için göreve çağırdıklarına dikkat çekerek ” Biz Iğdır üniversitesi öğrencileri olarak yaşanan bu sorunların çözümü için üniversite yönetimini göreve çağırıyoruz. Basın açıklamamız sona ermiştir, tüm basın emekçilerine ve öğrenci arkadaşlara katıldıkları için teşekkür ediyoruz” dedi.
    Basın açıklaması gerçekleşen oturma eylemi ile son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.