Yasımızın ardından, MHP coştu

Tarih : 2015-10-26 / Kategori : Siyaset

Yasımızın ardından, MHP coştu

Birliğin adresi olarak kabul edilen MHP'ye her geçen gün katılımlar devam ediyor.  

      Önceki gün MHP'ye desteğe gelen MHP eski Belediye Başkan adayı Ekber Yeşil, kalabalık bir halk kitlesi ile seçim ofisine giderek destek verdi.
             Vali yolu seçim ofisinde kalabalığa hitaben bir giriş konuşması yapan Iğdır eski Milletvekili Abbas bozyel şöyle dedi: 
            BOZYEL” TUZAĞA DÜŞMEYECEĞİZ”
            Iğdır Eski Milletvekili Abbas Bozyel, Iğdır’da oyunu, tuzağı fark edenler Iğdır’a akın etmeye başladı. Her geçen gün katılımlar gerçekleşiyor. Çünkü bizler Iğdır için vardık Iğdır için yaşıyoruz. İstanbul'dan gelen kardeşlerimiz var. Değerli kardeşlerimizden Volkan Temiz bey aramızda,  Ülkücülük davasına gönül vermiş ailesinden şehit vermiş, siyasete atılmış  kardeşimiz Ekber Yeşil aramızda, yüreğiyle, sözüyle, sesiyle bizimle berber olan, şehitlerimizin sesi olan ülkücü hareketin yüreği olan Ekber Yeşil Kardeşimiz sizlere hitap edecektir dedi.
            YEŞİL”BİZLER HÜSEYN TARAFTARLARIYIZ”
            Ekber Yeşil, Bizler Hüseyin taraftarlarıyız. Hangi içtihada tabi olursa olsun Müslüman kardeşiz.  Zilletle yaşamaktansa izzetle ölümü tercih ederiz. Hudut boylarında kalbinde vatan millet devlet sevgisi,  elinde şehitlerimizin kanıyla beraber  Al bayrağını taşıyan, yanında üç hilali taşıyan,  diğer bir elindeyse manevi ve ilahi değerleri taşıyan siz değerli büyüklerim,  kardeşlerim,   ülkemize değerli evlatlar yetiştiren değerli annelerim bacılarım, ülkemizin kaderinin belirleneceği 1 Kasım günü Iğdır’ımızda değerli adaylarımızın Prof. Dr. Yakup Kumtepe ve İş Adamı Muharrem Çeçen’i yetiştiren annelerim hürmet ve saygıyla hepinizin önünde eğiliyorum.
           Bu seçimde teşkilatımızı daha önceki seçimlere göre daha fazla çalışır bir şekilde gördüm. Bu çok sevindirici bir durum. Bildiğiniz gibi hudut boylarında olan şehirlerde hesaplar yapılır. Özelikle şehit kanlarıyla sulanan hudut boylarının bekçisi olan Iğdır’ın üzerinden emperyalizm tarafından ciddi hesaplamalar yapılmaktadır. Bunu vekillerimiz sizlere duyurmuşlardır. Bunlar Iğdır’da ülkeyi bölmekle beraber bizleri bir birimize düşürme ve bölme hesapları yapmaktadırlar. Iğdır’da bir DTP gerçeği var, birde MHP gerçeği var. DTP'nin yan kuruluşu var. Bu ülkeyi bu hale getiren  bu milleti bölen, AKP var. Geçmişte olduğu gibi 2007’de başlayan 2009, 2011 ve bu günümüze kadar neden bir ayrılık var. Sebep kim bizler neden böyle bölündük parçalandık? 2007 ve 2009’daki durumu biliyorsunuz. Şimdiye kadar bizi bölmek isteyen şahsiyet, neden AKP’den aday olamadı?   Bu gün niçin oldu? Bu gün bu ülkeyi ötekileştiren inançlarıyla ayrıştıran, milli dokusuyla oynayan, genetiği ile oynayan bir parti. Artık kaybettiğini anlamış, bitiş aşamasına gelmiştir.
Aldığı oylar belli.. Bu partiye müracaat eden iki kişi var mı? Aday bulamadı, il başkanını aday gösterdi. Ve şimdi de aday bulamadı.
            Bizden birini aday göstererek bizleri bölme planını bir kez daha başardılar.
Bizleri bölen kardeşimize daha öncede söyledik "gel birlik ve beraberliğimizi bozma, geçmiş hatalarını görmeyeceğiz kapatacağız. Kardeşler arasında bölücülüğe neden olma" dedik. Şimdiki Milletvekili adaylarımız bir kez daha aynı teklifi sundu.  Biz daha ne yapalım? Birliğimizi koruduğumuz gün hatırlayın Sinan Oğan’ı güçlü bir oyla Ankara’ya gönderdik Türkiye'de en yüksek oyu alan il olarak gösterildi. Buda bizim birlik ve beraberliği sağladığımız an gücümüzün ortada olduğunun bir göstergesidir. Bu arkadaş o zaman da toplumunun karşısına geçip Doğubeyazıtlı Yaşar Akkuş'u destekledi.
Soranlara da bildik yalanı tazeledi: "Teşkilatı ele geçireceğim..."
    Daha önce Azeri Türkleri'nden bazıları bu partide siyaset yapmak isterken sen AKP için "Yezid- Muaviye Partisi diye Iğdır'da önüne gelene kulp tak sonra kapısında ağaç ol... Ben ne diyeyim. Halkımız unutkan değil, balık hafızalı değil, o sözler sandıkta nasıl bir tokada dönüşecek hep birlikte 1 Kasım'da göreceğiz.
Bir olalım bütün olalım daha sonra keşkelere kalmayalım. Keşkeler bizim sonumuz olmasın,  el ele gönül gönüle vererek son günlerimizi birlik ve beraberlik içerisinde giderek oyumuzu kullanalım ve birliğin adresini gösterelim.”şeklinde konuştu.
         AKP’NİN AMPLÜNÜN TORU DÖKÜLMÜŞ
            Mhp Iğdır Milletvekili adayı Muharem Çeçen, AKP’nin ampulüne ne olmuş biliyor musunuz.  Artık ampulün toru dökülmüş...  Ampulden kimseye hayır yok. Ama MHP karanlıkta üç hilale karanlığı aydınlatacaktır.  İktidara yürüyen Milliyetçi Hareket partisi gaziler köyünden başlayıp  bir ucu gümrük kapısına kadar olan bölgede oy alarak rekor kıracaktır. Ve sizler bunlara şahit olacaksınız. ” dedi.
             ÜÇ ÜLKEYE SINIR IĞDIR, ÜÇ HİLALLE ZAFERE ULAŞACAK
     Çeçen: MHP, İktidarında  Iğdır’ın tümünü kucaklayacağız. Ve bunu Allah nasip ederse herkes görecek... Üç hilale üç ülkeye sınır olan Iğdır üç hilalle zafere ulaşacaktır. Bizlerde ayrım yapmadan kazandığımızda her kesimi kucaklayacağız. Bize ne kadar yanlış yapan varsa biz yine kin gütmez ve kucaklamayı seçeriz. Çünkü bizim içimizde kin ve ayrıştırma yoktur. Bizler her zaman birlik ve beraberliği seçmişiz. Gelsinler kucaklayalım. Millet MHP’de vücut bulmuştur. Bu vücudu kimse koparamaz.
           İŞÇİ ALACAĞIZ YALANLARINA KANMAYIN
            İş Kur'dan işçi alacağız aş iş vereceğiz vaatlerine kanmayın. Bizlere aş iş vereceğiz vaatlerinde bulunanlar 13 Yıllık iktidarları döneminde  kurum müdürlerimizi sürdürdüler. Bir tek okulda müdür kalmadı hepsi görevlerinden alındı. Mevcut AKP’nin adayı şimdiye kadar nerdeydin, sürgünler yapılırken neden engel olmuyordun. Müdürler bürokratlar sürülmüş sen gelmişsin üç günlük mevsimlik işçi alacağım diyorsun sen bunları bırak sürdürülen bürokratları müdürleri geri getir. AKP’nin oyununa gelme yol yakınken dön kapımız her zaman açıktır. “şeklinde konuştu.
            BÖLMEK İÇİN GÖREVLENDİRİLMİŞSİNİZ
            MHP Miletvekili adayı Yakup Kumtepe ise konuşmasında: "Bu gün mutluluğum bir kat daha arttı. Çünkü birlik ve beraberliğin sağladığı bu coşku gittikçe artıyor. Bu coşku bizi zafere götürüyor. Bu coşku birlik ve beraberliğin coşkusudur. İlk adaylığım açıklandığı günde de bir söz söylemiştim. Var olmak için bir olmalıyız demiştim. Şimdide daha önce siyaset yapmış büyüklerime bu dava içinde olan bir zamanlar yer alan kardeşime gelin bu birliğin içinde yer alın demiştim. Biz 14 aday adayı bizimle aynı safta ve yanımızda bizimle gece ve gündüz demeden birlik ve beraberlik sağlansın diye çalışıyorlar. Iğdır tarihinde siyaset yapan seçilmiş farklı siyasette bulunan ve aday olarak baş vuran herkes burada bizlerle vücut buldu. Seçilmişlerimizden Şamil Ayrım, Sabri Aras, Abbas Bozyel, Sinan Oğan, Gündüz Güneş, Aday adayı Enver Türkoğlu, Ekber Yeşil ve ismini sayamadığım bir çoğu birlik ve beraberliğin sağlanması için tek adres olan MHP’de karar kıldı. Iğdır halkının desteği ile mecliste sizlerin sesi ve kulağı olacağız.
          KUMTEPE “KÜRTÜNE ZERDÜŞ DİYEN, BİZE HAŞHAŞİ” DİYEN ZİHNİYETİ İSTEMİYORUZ
            Bu ülkeye zulümler yaşatan bu ülkeyi bölen tabakalara ayıran Kürtüne Zerdüşt diyen, bize Haşhaşi diyen bu AKP zihniyeti bir Kürt aday bulamadığı için bizleri bölmek için içerimizden birini seçti. Halkımızın içinden bir ses geldi eyvah biz  yine bölünüyor muyuz dedi. Ama sonra bu muhteşem kalabalık gösterdi ki bizler bölünmedik. Birliğin ve beraberliğin adresi olan MHP çatısı altında var olmaya, birliğimizi korumaya devam ediyoruz.
                VİRÜSÜN BİZLERİ BÖLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ
         2007 ve 2009 da bu toplumun içine bir virüs girdi. Var gücüyle bizleri bölmek için  çalıştı ve niyetine ulaştı. Bu yetmezmiş gibi bu virüs  2011’de AKP adayı Yaşar Akkuş’un ikinci sıra adayı oldu. Ve ölesiye çalıştı ki. Millet ruh bulmuştu, Sinan Oğan’ı seçerek meclise göndermişti. Millet tek vücut oldu çünkü ruh bulmuştu. Vürüs devam etti, baktı ki olmuyor. Bir köşeye çekildi ve bekledi. Güç toplamaya başladı, içinden baktı ki millet ayaklanmış millet zafere doğru yürüyor. Dur sen yürüyemesin dedi. Kabuk değiştirdi. 2015 Yılında milletin içine yine girmeye başladı. Bu milleti bölmek için oyun oynamaya başladı. AKP’nin aday bulamadığı bir yerde taşeronluğunu yapmak ve bu milleti bölmek için görevine başladı. Ama artık bu millet tanıyor virüsü artık bu virüse dur diyecek ve bizleri bölmesine izin vermeyeceğiz.
            Yapılan vaatlerin içeriğine baktığımızda İş-Kur'dan işe alımlar öncelik taşıyor. Peki sormazlar mı adama, 13 yılda neden bir kişi bile  almadınız? Neden bu halkı ötekileştirdiniz. Neden bu halkı yok saydınız. Okul Müdürlerini Azeri Türk'ü oldukları için görevden aldınız. İnsanlarımızı Mezhebiyle, Irkıyla değerlendirdiniz. Halkımızı ayrıştırdınız. Bu muydu sizin iktidarınız. Bunun adı iktidar değil, bunun adı iktidarsızlıktır.
            AKP adayı sayın  Nurettin Aras'a şunu da sormak istiyorum. Siz 10 yıl Iğdır'da belediye başkanlığı yaptınız. Bu süre zarfında  belediye de çalışan birim müdürlüklerinin hangisini asaleten atadınız. Aylarca işçinize maaş ödemediniz. İnsanların emeği olan maaşlarını onlara koz olarak kullandınız. Belediyeyi teslim ettiğinizde, yüzlerce belediye işçisi maaşını alamamıştı. Oy verin, maaşlarınızı ödeyelim deniliyordu. İnsanları hep kendinize  muhtaç edecek şekilde davrandınız. Hırsınız bu halkı yok olmaya sevk etti. Tek adamlık dünyanız öylesine ön plandaydı ki 10 yıllık belediye başkanlığınız döneminde belediye başkan yardımcılığı kadrolarınızı kendi memurlarınızdan atayarak karşınızda hiç kimsenin yükselmesini istemediniz. Şimdi kalkmış halka yine vaatlerden ibaret sözler veriyorsunuz. Madem siz bu partide bu kadar söz sahibiydiniz, halkımız üzerinde bunca olumsuzluklar yaşanırken neden tek kelime açıklama yapmadınız. Neden bir duruş gösterip bizim halkımızı sürgün edemezsiniz demediniz. Hani adaylık şartınız il teşkilatını almaktı ne oldu? Yalanlarınız bitmiyor tabi, adaylığı alırsam kurum müdürlerini değişeceğim demiştiniz ne oldu? Biz kimsenin ekmeğiyle oynanılsın istemiyoruz. Sadece haklarımızı almak istiyoruz. Şimdi kalkmışsın önüne gelene seni il başkanı yapacağım diyorsun. Ya Allah aşkına senin yüzün hiç kızarmaz mı? Ne yapıyorlar biliyor musunuz, yakalarına üç hilal rozeti takan hanımları kapı kapı dolaştırıp biz MHP'liyiz, MHP seçimden çekildi diyorlar. Bu şerefsizlik değil de nedir. Tasua ve Aşura günü işyerlerimizi kapattığımız gibi, seçim ofislerimizi de kapattık... AKP'liler açtılar ve ne dediler biliyor musunuz. MHP seçimden çekildi dediler. Samimi söylüyorum kaliteleri  yerlerde sürünüyor. İnsanları ekmeği ile tehdit ederek, yalan vaatler ile kandırarak, Iğdır'ın geleceğini karartmaya çalışıyorlar. Halkımızın yaşadığı bunca sıkıntısında bir gün, bir kez dahi buna itiraz ediyorum demeyen, yalan ve iftiralarla seçim kampanyası yapan bir anlayışa tüh diyorum doğrusu.
            Sevgili hemşerilerim, kıymetli analarım, bacılarım, geç bozkurtlar. Biz bu seçimi kazanacağız. Buna emin olun. İnşallah MHP artık iktidara geliyor. Ben bir daha sizlere hitap ettiğimde Allah'ın izniyle Sağlık Bakanı olarak sizlere hitap edeceğim. Dertlerinizle hem hal olacağım. 1 Kasıma sayılı günler kaldı. Üşenmeyelim, yorulmayalım. Zafere sayılı günler kaldı. 1 Kasım'da zafere ulaşacağız. AKP'nin önünde zorla tutulan kardeşlerim. Biliyorum yüreğiniz burası için atıyor. Hiç üzülmeyin Allah'ın izniyle hep birlikte olacağız." dedi.
            MHP'nin mini mitingine çok sayıda halk katıldı. Coşkulu kalabalık, saatlerce seçim ofisinin önünde bekledi ve gece yarılarında dağıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası