DBP Eş Genel Başkanı Yüksek: Çizgimiz Hz.Hüseyin’in Çizgisidir

Tarih : 2015-10-26 / Kategori : Siyaset

DBP Eş Genel Başkanı Yüksek: Çizgimiz Hz.Hüseyin’in Çizgisidir

‘AKP’ye oy vermek IŞİD’e oy vermektir’

     Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Eş Başkanı Kamuran Yüksek seçim çalışmaları kapsamında Iğdır’da bir takım ziyaretler gerçekleştirdi. Seçim bürosu önünde kitleye seslenen Yüksek, Kendilerinin çizgisinin Hz.Hüseyin’in çizgisi olduğuna dikkat çekerek” “Bir kez daha Hz.Hüseyin’in katledilişinin, şehit edilişinin yıl dönümünde diyorum ki bizim çizgimiz Hz.Hüseyin’in çizgisidir. Yezide karşı Muaviye’ye karşıdır. Azeri kardeşlerimizin de yanı mazlumların yanında olmaktır. Bugün Kürtler mazlum olan ezilen durumdadır. Azeri kardeşlerimizin de yanı eğer ki Hz.Hüseyin’in çizgisindeler ise Kürtlerin yanında olmaktır” dedi.
    Aralarında DBP Genel Eş Başkanı Kamuran Yüksek,HDP Iğdır Milletvekilleri M.Emin Adıyaman, Kıznaz Türkeli’nin bulunduğu heyet seçim çalışmaları kapsamında Iğdır’da birtakım ziyaret gerçekleştirdi. 
    Yüksek ilk ziyaretini Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde gerçekleştirdi. Heyet ilk olarak HDP Tuzluca Seçim Bürosu önünde partililerle selamlaştı. Heyet daha sonra geçtiğimiz günlerde tutuklanan Tuzluca Belediye eş başkanı Mehmet Gültekin için belediye eş başkanı Neşegül Can’ı yerinde ziyaret ederek geçmiş olsun temennisinde bulundu. Heyet daha sonra çarşı merkezi esnafları ile selamlaştıktan sonra DBP Tuzluca ilçe binası önüne geldi.

    ‘AKP’ye oy vermek IŞİD’e oy vermektir’
    Burada kitleye seslenen DBP EŞ Genel Başkanı Kamuran Yüksek,AKP’ye oy vermenin IŞİD’e oy vermeyle aynı olduğuna dikkat çekerek”Bugün Ortadoğu’da İŞİD kimleri hedef alıyor ve katliamlar gerçekleştiriyor. Kürtleri, Şiileri, Caferileri, Alevileri hedef alıyor. Peki, bu İŞİD şuan kiminle işbirliği içinde AKP ile işbirliği içinde onlarla yana olmak IŞİD ile yan yana olmaktır. AKP’ye oy vermek IŞİD’e oy vermektir. Nusra’ya oy vermektir. Buda IŞİD’inde Caferilere karşı savaşını desteklemektir. Bunun hiçbir Azeri, Ceferi kardeşimiz bu hataya düşmemelidir” dedi.
    Heyet daha sonra ilçeden ayrılarak Iğdır merkeze geçtiler. Heyet seçim bürosu önünde coşkulu kalabalık tarafından alkışlarla karşılandı.

    ‘Bizim çizgimiz Hz.Hüseyin’in çizgisidir’
    Seçim bürosu önünde kendilerini karşılamaya gelenlere seslenen Yüksek,kendilerinin çizgisinin Hz.Hüseyin’in çizgisi olduklarına dikkat çekerek” Kerbela olayını lanetliyorum ve kınıyorum. Ama hala Kerbela’ya yol açan anlayış ülkemizde devam ediyor.6 aylık Hz.Hüseyin’in çocuğunu dahil oklayarak öldüren Yezit zihniyeti ile Cizre’de bizim 6 aylık bebeğimizin buzdolabında saklanmasına yol açan anlayış arasında hiçbir fark yoktur.72 Hz. Hüseyin Ehlibeyt insanlarını katleden anlayış ile Ankara’da 102 insanımızı katleden anlayış arasında hiçbir fark yoktur. Anlayış aynıdır. Kerbelalar devam ediyor. Bir kez daha Hz.Hüseyin’in katledilişinin, şehit edilişinin yıl dönümünde diyorum ki bizim çizgimiz Hz.Hüseyin’in çizgisidir. Yezid’e karşı Muaviye’ye karşıdır. Azeri kardeşlerimizin de yanı mazlumların yanında olmaktır. Bugün Kürtler mazlum olan ezilen durumdadır. Azeri kardeşlerimizin de yanı eğer ki Hz.Hüseyin’in çizgisindeylerse Kürtlerin yanında olmaktır. 
    Bu zalimlerin yanında olmak değildir. Tüm Azeri kardeşlerimizi HDP çatısı altında birleşmeye davet ediyorum” dedi.
    ‘Tutuklanan belediye eş başkanlarınıza sahip çıkın’ Yüksek, tutuklanan eş başkanlara sahip çıkılması ve bu sivil darbelerin kabul edilmemesini istediğini belirterek ”Belediye eş başkanlarımız bir siyasi partiden aday oluyorlar ama seçildikten sonra bütün halkın belediyesidirler. Eğer bütün halkın belediyesi olmasalar inancınız olsun ki ilk önce biz müdahale ederiz. Çunkü bizim anlayışımıza göre hareket etmelidirler. Bugüne kadar da öyle hareket ettiler. Ama siz de belediye başkanlarınıza sahip çıkın bu tutuklamaları bu sivil darbeleri kabul etmeyin” dedi.
Yüksek son olarak Türkiye’de öldürülen askerin de polisin de gerillanın da sivil halkında katili ve vebalinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’nin olduğuna dikkat çekerek” Değerli kardeşlerim 7 Haziran’dan bu yana ülkeyi kan gölüne çevirdiler. Ne için tek başına iktidar olmak için. Tek başına iktidar olabilmek için ölümü istemeyecekleri, katliamları gerçekleştirmeyecekleri ve ölüme göndermeyecekleri hiç kimse yoktur. İnancınız olsun ki bu ülkede ölen askerin de ölen polisin de ölen sivil kürdün de gerillanın da katli ve vebali Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Akp’nin boynunadır bu böyle biline “ dedi.
    Yüksek ve beraberindeki heyet daha sonra tutuklanan eş başkan Şaziye Önder için geçmiş olsun ziyaretinde bulunmak üzere Iğdır belediyesini ziyaret etti. Heyet burada Belediye Eş Başkan Vekili Bani Kaya ile makamında bir süre sohbet ettikten sonra ildeki ziyaretlerini tamamlamak üzere belediyeden ayrıldılar. Heyetin buradan Hoşhaber beldesine gideceği belirtildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası