Yüksek” Beyaz Toroslarla Tehdit Ediliyoruz”

Tarih : 2015-10-26 / Kategori : Siyaset

Yüksek” Beyaz Toroslarla Tehdit Ediliyoruz”

           Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP Iğdır Milletvekilleri M.Emin Adıyam ve Kıznaz Türkeli, ile birlikte Iğdır Belediyesi Belediye meclis toplantı salonunda basınla bir araya gelerek gündemi değerlendirdi.

 

         Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Türkiye bir seçim yaşıyor. Bu seçim sürecinde seçimden dahada öte ciddi problemleri var. Bizler Türkiyenin bir rejim yaşadığını düşünüyoruz. Sadece bir seçim sorunu seçim krizi yaşadığını düşünmüyoruz. Bu değişimin bir türlü değişemediğini görüyoruz.
        Bir Cumhuriyet döneminin rejim sahnesinin yaşandığını görüyoruz. Bizim bölünmeden çok birleşme gibi bir çabamız var. “dedi.        Yüksek, Memleketin geleceği ile ilgili süreçler yaşıyoruz. Orta doğudaki gelişmeler ile ülkemizdeki gelişmeler bir birinden bağımsız değildir. Yüz yıllık bir süreç değişiyor aslında birinci dünya savaşında kurulan dengeler şimdi birer birer yıkılıyor. Bizim temenimiz bizim çabamız T ürkiye orta doğudaki diğer ülkeler gibi bir iç savaş kanlı bir çatışma yapmadan dönüşümünü sağlamasını düşünüyoruz. Bu dönüşüm olmak zorunda bu ülkeyi sadece tek bir etnik yapı meshep üzerinden bu rejimi sürdürmek mümkün değildir. Türkiyede sadece Türkler yaşamıyor. Türkiyede sadece sünni müslüman hanefi mesebine  inancına dair kişiler yaşamıyor. Iğdır’a baktığımızda Türk, Kürt , Azeri, Çerkez, Terekeme var. Öbür yandan bakın inançlar bağlamında sünni var alevi var. Bu topraklarda yaşayan gayri müslimde var.  Bütün bunları bir arada tutabilecek rejim varken tekci bir anlayışla bu rejimi sürdürebilirmi Sadece bir inanç gurubuna dahil olarak rejim devam edemez bunu çoğaltmak lazım. Rahatlıkla ülkeyi  yönetecek bir çoğunluklu rejim istiyoruz. Bir taraf tekçiliği devam ettirmek  isteyen anlayış bir taraftada çoğulcu anlayışı getirmek isteyen bizim mücadelemizdir. Örneğin Iğdır’da bölünme gibi bir şeyden önce birleştirme gibi bir çabamız vardır. Orta doğu böyle bir ateş çemberindeyken bölmek gibi bir strateji ortada olmuş olsaydı. Şu anda ülkede bir iç savaş olurdu. Eğer savaş çıkmıyorsa bu bizim yaklaşımımızdandır. Bizler bölmek yerine bir bütünleştirme çabası içindeyiz. Bu gün kürt halkının tabanına dayanarak kürt halkının ezilmişliği, Kimliğinin yok sayılması,  Dilinin yok sayılması, konusundan bir mücadele yürütğümüz için  Kürtü ayrı tanımlıyorsunuz bölücülük yapıyorsunuz. Kürtlerde bu bölgede özgürce yaşayabilmeli. Biz kürt halkının halklı mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz. Sadece kürt değil diğer ezilen halklarında mücadelesini vereceğiz. Ezilenlerin yoksulun ortak adresi olmaya çalışıyoruz. İşsizin emekçinin ortak adresi olmaya çalışıyoruz. Yeni bir ülkenin oluşmasında inşasında temel bir aktör aktif bir siyasi bir yapı oynamaya çalışıyoruz. Ülke daha fazla kan ve gözyaşı yaşamadan demokratik dönüşümünü gerçekleştirir. Biz süreci daha çok buradan 1 Kasımda 7 Haziranda yaşanan süreçleri hep bu çerçevede değerlendirdik. Tek başına iktidar olmasın dediğimizde AKP Siyasi partinin tek başına iktidar olamaz düşüncesi içerisinde olduğumuz için değil tek başına iktidarı sürecinde ülkeyi diktatör bir gelişimler gördüğümüz içindir. Bu nedenle bunu durdurmaya çalıştık. 7 Haziranda bunu durdurduk. Tekrar ettiler seçimi yine durduracağız. Çabamız bu yöndede devam edecek.     
    BASKIYLA OY ALINMIYOR
Söylentilerde BDP, HDP tehditle oy topluyor söylentisi var. Gerçeği varsa kanıtlasınlar. Bir vatandaş çıksın desinki HDP Geldi baskıyla sen bana oy vereceksin desin. Veya bizim böyle bir söylemimizi göstersinler. 
    BAŞBAKAN BEYAZ TOROSLARL TEHDİT EDİYOR 
    Baş bakan Devlet imkanlarının tamamı elinde tüm kolluk kuvetleri güvenlik birimleri tamamı elinde ve şöyle diyor ve bana oy vermesseniz ülkede beyaz toroslar dolaşır bu açıkça bir tehdittir şantajdır. Sizin döneminizde beyaz torosların  döneminden farklı bir dönem yaşıyormuyuz. Beyaz torosların yerini siyah Rengrovarlar yer aldı. Aynı görevi görüyorlar. Halk bu tehditlere göz yumarak geriye çekileceğini gerçekten düşünmüyoruz. Bu beyaz toroslar birer tehditse sizler bu beyaz torosları niye yargılamadınız. 13 Yıllık iktidarınız boyunca bir yargılamanız varmı hayır beyaz toros sahipleri hala sahadalar. Beyaz torostan indirmiş Rengrovera bindirmiş. Faali meçhul döneminde rol oynayanların bir çoğu 
bölgedeki son görevlendirmeleri açsınlar kaçtanesi doksanlardaki faali meçhullara karışmış olanları var. Şuanda Cizre, Silvan, Nusaybindeve bir çok bölgede görev başındalar. Ve bunların çoğu beyaz toroslarda o işkenceleri yapanlardır. AKP’nin bölgesi ve himayesinde hala görev yapıyorlar.”şeklinde konuştu.
    SEÇİM ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK
    HDP Iğdır Milletvekilleri M.Emin Adıyam, Aşura matemi ve Taziyelerden dolayı seçim çalışmalarımıza ara verdik. Seçim çalışmalarımız devam edecek.”dedi.
    Adıyaman, Seçimin üzerinden kısa bir zaman geçti. Halkımız hiç bir tehdite maruz kalmadan oyunu kullanacaktır. Yine kazanacağız. 2- 0  olarak alacağımıza inanıyoruz. Bundanda endişemiz yok şeklinde konuştu. 

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası