MHP Grup Başkan Vekili Vural ve Genel Başkan Yardımcısı Kaya Iğdır’da

Tarih : 2015-10-28 / Kategori : Siyaset

MHP Grup Başkan Vekili Vural ve Genel Başkan Yardımcısı Kaya Iğdır’da

      Oktay Vural: “ Gün gelir bu kürsüye sizlere müjdeli bir haberler veren bir bakanda nasip olur inşalah”
Atilla Kaya: “Kadınlar ve gençler bir davayı sahiplenmişse, o davanın muzaffer olmaması için hiçbir sebep yoktur.”

 

       Haber Ali ŞIKTAŞ:  MHP Gurup Başkan Vekili Oktay Vural, “MHP Iğdır Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yakup Kumtepe ve Muharem Çeçen’i mecliste görmek nasip olur inşallah, bu iki güzide Milletvekili adayımızı sizlerin huzuruna  vekil olarak çıkaracağız. Gün gelecek bu kürsüde sizlere müjdeli haberler veren bir bakanda nasip olur inşallah” dedi.
            MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, 17, 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasına değinerek, “Şimdi bunlara montaj, dublaj, kardeşim ayakkabı kutusu montaj değil. Bilal de montaj değil.” dedi.
            MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, “Birisi ‘başkanlık’ derdinde, birisi ‘özerklik’ derdinde. Bu milletin huzuru ve güvenini, geleceğini zalimin yanında olacağız diyen bu iki zihniyete teslim etmeyeceğiz” dedi.
            Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Oktay Vural, İstanbul Milletvekili Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya ile birlikte 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak seçimler öncesinde partisinin milletvekili adaylarına destek vermek üzere Iğdır’a geldi.
            MHP İl Başkanı Üstün Eyrice, Iğdır Ülkü Ocakları Başkanı Arif Gürel, MHP milletvekili adayları Prof. Dr. Yakup Kumtepe, Muharem Çeçen, MHP Merkez ilçe Başkanı Yaşar Çeçen’in karşıladığı Vural ve Kaya, konvoy eşliğinde  Topçular Mahallesi Vali Konağı yolu üzerinde Alyans Düğün salonunda Iğdır Ülkü Ocaklarının düzenlemiş olduğu yemeğe katıldı.
           Yemekte konuşan İstanbul Milletvekili MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya: “Bu gün bu coşkulu kalabalık bizleri gururlandırmıştır. Bu kalabalıkta gençler ve kadınlarımız  bir davayı sahiplenmişse orda muzaffer olmamak için hiçbir sebep yoktur.
            Allah hepsinden razı olsun diyorum.  Bu mübarek günlerde bizler hep zalime karşı İslamı kendi dünyevi çıkarları için alet edenlere karşı, haksızlık yapanlara karşı, İslamı ve onun değerlerini istismar edenlere karşı kısacası Yezit zihniyetine karşı her zaman Hüseyin’in yanında olmuş, Hüseyin’i anmış, sahiplenmiş bir harekettin mensuplarıyız. Selam olsun Hz. Hüseyin’e, selam olsun Hz. Hüseyin’in yolunu yolu, davası kabul edenlere. Bu Milliyetçi ülkücü hareket sosyal faaliyeti yüksek bir harekettir. Yüzlerce gazisi şehidi olan bir harekettir. Dolaysıyla veballi bir harekettir. Bu harekete yanlış yapan, bu harekete ihanet eden, bu hareketi şahsi çıkarları doğrultusunda kullanmak isteyenler  her zaman hüsrana uğramışlardır.
            BİZİ BÖLMEK İSTEYENLER HÜSRANA UĞRAYACAKTIR
            Iğdır’da da bu hareketimizi bölmek isteyenler, Iğdır’ı bölmek isteyenleri hep beraber göreceğiz ve yaşayacağız. Onlarda eninde ve sonunda hüsrana uğrayacaklardır. Bundan hiç şüphemiz yoktur. Tüm Iğdır’lılara soruyorum 13 yılık bir AKP yok mu bu memlekete, milletin vermiş olduğu önemli desteği, toplumsal huzur, toplumsal refah, toplumsal barış, kalkınma, yükselme gibi kullanacağı yerde, ayrıştırma, kutuplaştırma, ötekileştirme ve toplumun belirli bir kemsini hakir gören bir iktidar dönemi yaşamadık mı, yaşamıyor muyuz? Adaletin yerlerde sürüklendiği bir Türkiye tablosu yaşamıyor muyuz?  Buradan Iğdır’lılar sormaz mı 13 Yıllık iktidar döneminizde Iğdır’da bir daire başkanı, Müdür, Memur bir tane var mıdır? Yok, olanda sürgün oldu sürüldü. 7 Haziranda bu halk bunun cevabını verdi. Artık sizler iktidar değilsiniz.  Bu günkü hükümette geçici bir hükümet. Kamuoyu da gösteriyor ki önümüzdeki süreçte bir koalisyon süreci olacaktır.  Burada da iktidara en yakın partiler arasında MHP geliyor. 1 Kasım sonrası da bu milleti bölen parçalayan AKP ve onun zihniyetine bir tokat atacaktır. 

Milliyetçi hareket partisinin hükümet döneminde birinci önceliği Iğdır, Kars, Ardahan olacaktır.” şeklinde konuştu.
            Yemekten sonra Valilik yolu üzerinde bulunan MHP Seçim ofisine  binlerce kişiyle yürüyen Vural ve Kaya, yoğun sevgi gösterileri eşliğinde karşılandılar.
            Oktay Vural, seçim bürosu önünde Iğdır halkı tarafından miting eşliğinde karşılandı.
            Partisinin milletvekili adaylarına destek vermek için Iğdır’a geldiğini ifade eden Vural, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.
            Vural yaptığı konuşmada: “Bu coğrafya, bu vatan kolay kolay kazanılmadı. Hepimiz beraber birlikte hangi etnik kimlikte olursak olalım, aziz Türk milletine vücut verdiğimizi unutmayalım. Bizler hep beraber birlikte kardeşçe yaşadık ve bir millet olarak burayı vatan edindik. Dolayısıyla bizi vatanımızdan, evimizden etmek isteyenlere, kardeşliğimize göz dikenlere karşı, ülkemizi 36 etnik gruba bölüp de Iğdır’ımızdaki huzuru bozmak isteyenlere karşı gelin hep beraber birlikte huzurlu ve güvenli bir gelecek için Milliyetçi Hareket Partisi’ne güç verin diyorum. O bakımdan bugün her bir vatandaşımız, Iğdır’da bulunan her bir vatandaşımız, Türkiye’nin her yerinde bulunan her bir vatandaşımızın aslında şunu düşünmesi lazım. Bugün Cumhuriyet’imizi kutladığımız bu günlerde bu emanet edilen değerlere ihanet edenlerle mi, yoksa bu değerlere sahip çıkanlarla mı devam edeceğiz. Bu cevabın verilmesi gerekiyor” dedi.
             Oktay Vural, “Dünyanın hiçbir yerinde değerli kardeşlerim 100. yılına yaklaşan bir cumhuriyetin adı tartışılmaz. Aziz milletin kimliği ayrıştırılmaz, kültürü ayrıştırılmaz, Türkiye’nin geleceğine terör örgütleri yol vermez, yön vermez. Ama ne hazindir ki maalesef bugün gerçekten hepimiz hep beraber birlikte kardeşçe yaşadığımız bu güzel cennet mekan serhat şehrimizde hiçbirimiz kendimizi huzurlu ve güvenli hissetmiyoruz. Ne olacak Cumhuriyetimiz? Ne olacak devletimiz? Ne olacak ailemiz? Nereye gidiyoruz, ne olacağız endişesi içerisinde 400 vekil vermedi diye aziz milletimizi cezalandıranlar, böyle bir ortamı sağlayanlar, maalesef parlamenter demokrasiyi çalıştırmayarak al başkanlığı ver özerkliği denklemi içerisinde Türkiye’yi bu sıkıntılı ortama sokanlar, 7 Haziranda hüsrana uğradılar. Bu halk bunu gördü.  Bu halkı bölenler küçük görenler 1 Kasım’da bedel ödemeliler. Türkiye hangi partiye oy verirsek verelim değerli kardeşlerim, birisi ‘başkanlık’ derdinde, birisi ‘özerklik’ derdinde, bu milletin huzuru ve güvenini, geleceğini bu iki zihniyete teslim etmeyeceğiz. Bunları koltuk sevdasından vaz geçireceğiz.

            ‘VİLLALARINDAKİ MİLYON DOLARLARI SIFIRLAMA TELAŞINA DÜŞTÜLER’
               17/25 Aralık Rüşvet yolsuzluk çetesine yol verdiler, güç verdiler, korudular, kolladılar. Kupon arazi peşinde koştular. Villalarındaki milyon dolarları sıfırlama telaşına düştüler. Hatırlıyorsunuz değil mi, gördünüz değil mi?

             ‘MELEKLER BANA KUMPAS KURDU MU DİYECEKSİN’
       Yapılanları meleklerin de gördüğünü belirten Vural, “Vallahi melekler bana kumpas kurdu, bunlar bana darbe yapıyorlar mı diyeceksin.” diye sordu.
           Vural sözlerini şöyle tamamladı: “Şimdi montaj diyor. Yahu kutulardaki paraları önce polis koydu dediniz. Ondan sonra faizi ile birlikte geri aldınız. Ben o zaman madem bu gariban polis koymuştu, parasını da verin gitsin madem demiştim. Yok olmaz, parayı da götürdüler. Şimdi bunlara montaj, dublaj, kardeşim ayakkabı kutusu montaj değil. Eee Bilal de montaj değil. Yani şimdi Allah bize göz kulak veriyor değil mi? Bu olup bitenleri gözler görüyor, kulaklar duyuyor. Bunlar şahitlik edecek. Hani hepimizin yazıcı melekleri var ya bunlar şahitlik edecekler. Huzura çıktığımız zaman, inkar ettiğimiz zaman, hemen defterleri açarlar. Göz ben gördüm der, kulak ben duydum der. Ne diyeceksin? Vallahi melekler bana kumpas kurdu, bunlar bana darbe yapıyorlar mı diyeceksin. Bunlar işe yaramaz kardeşim. Eğer inanıyorsak bu şahadete inanacağız değerli kardeşim. Onun için de ne milletin hukukundan ne Allah’ın adaletinden kaçamayacaksın. Bunun hesabını soracağız. 17/25 Aralık sürecindeki bulaşanların hepsinin mal varlığına el koyacağız değerli kardeşim.”

            IĞDIRLI GENÇLER İŞSİZ
            Vural, Iğdır’lı gençlerimiz işsiz, Iğdır göç eden bir il oldu. Iğdır’a ne yaptınız. Ne verdiniz işsiz gençleri iş kur vaadiyle kandırarak mı  oylarını almayı planlıyorsunuz. Bizler dedik asgari ücrete zam yapalım aman bütçe yok, biz dedik taşeron işçilere kadro verelim aman bütçe yok. Peki bu bütçe nerede gemicikler mi alınıyor bu bütçeyle, yoksa zengin yandaş müteahhitlerinize mi verdiniz. Bankalardan çekilen krediler nere gitti. Ne kadar faizle verdiniz yandaşlarınıza, siz bu halkı sömürdünüz. Halkı fakirleştirdiniz. Kendiniz zenginleştiniz.  Iğdır’da işsiz gençler ne yapsın her gün göç eden insanlar ne yapsın, çiftçi perişan oldu.  Mazot alamaz tarlasını süremez hale geldi. Koltuk sevdalılarına sesleniyorum, bunun vebali ağırdır. Altından kalkamazsınız. 7 Haziranda uğradığınız hüsran gömüldüğünüz sandıkta 1 Kasım günüde bu halk sizi o sandığa gömecektir. Bunun farkındasınız. Tek çıkar yol bulmak için son çırpınışlarını sürdüren AKP, işçiye memura zam yok diyen AKP, şimdi vaatler vaat üstüne veriliyor. Ama nafile bu sizin son çırpınışınızdır.  Iğdır halkı bu gerçeği gördü, oyuna gelmeyecekler. Iğdır halkının önüne kurulan tuzaklar bilin ki Türkiye’nin önüne kurulan tuzaklardır. Iğdır’ın adresi MHP’dir. Genç bozkurtlar diyarı olan Iğdır zalimin yanında yer almayacak” diye konuştu.
    
        AKP’NİN LAMBASININ TORU DÖKÜLMÜŞTÜR
            MHP Iğdır Milletvekili Adayı Muharem Çeçen: “Sevgili Iğdır’lılar AKP’nin ampulünün toru döküldü dedik. Şimdide buradan diyorum ki 1 Kasımdan sonra tabela partisi olacaktır.”dedi.
            Çeçen, Iğdır halkını gençlerini ameleliğe layık görenler utansın, bizler üniversite mezunlarına atama beklerken, bunlara ameleliği bile layık görmeyen zihniyet  bize ne verebilir. MHP dört partili bir mecliste hükümetin kurucusu veya da ortağıdır. Iğdır’ın tümünü kucaklayabilmemiz için bizlere meclisin yolunu gösterin, bizlerde Iğdır’ın tümünü kucaklayıp hak edene hakkını verelim. Türk’ün Türk’e bakan yüzü Iğdır bizlerin yüzünü aydınlatarak Türkiye’ye selam gönderecek. Iğdır Sinan Oğan’ın kırdığı oy rekorunu, şimdide kırarak zafere ulaşacaktır. Üç devlete sınır olan ilimiz  üç hilalle zafere ulaşacak demiştik, şimdide diyoruz bizi üç hilal zafere ulaştıracaktır.”şeklinde konuştu.
  KUMTEPE” YEZİTİN YANINDA OLUP LANETLENECEKLER “
            MHP Iğdır Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yakup Kumtepe, “ya Yezid’in yanında olup lanetlenecekler,  yada İmam Hüseyin duruşu gösterip kutsal yolda yürüyecekler.”  
               Madem bizler bunların gözünde kindarız. aşağılıkların en aşağılığıyız, kan dökücüyüz. Onların benzetmesi haşhaşiyiz, o zaman  biz bunlara bu hesabı soracağız. Bizim damarımıza basmasınlar bize kindarlık edenleri azametimizin yüksekliği ile yerin dibine sokarız. 1 Kasımda bunları yerin dibine sokacağız. Sandığa gömeceğiz. Sandıktan çıkamayacaklar. Yine bir senaryo bulup başka bir partinin peşine koşacaklar. Dışlanan tehdit edilen, iş bulamayan sürülen Iğdır’lı  MHP’nin iktidarında hak ettiği yeri bulacak, hakkını alacaktır. Kimseye haksızlık etmeyecektir. Biz bu milletin ana unsurları olarak hakkımızı istiyoruz. Bizlerin yeri belli ay yıldızlı bayrağın yanına yakışan şu üç hilalin yanında yer almalıyız. Bizleri fitne ve fesatla bir yere yamamaya çalışanlar utanacaklar, biz bir yere yamanamayız. Biz yüce bir milletiz. Biz olduğumuz yerdeyiz, biz buradayız. Biz bu toplumuz. Bu toplumu bölmeye parçalamaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bazıları kendilerini Müslüman parti olarak ilan ettiler. Müslüman’ız dedikleri partide ne ahlak var ne merhamet var. Nede hukuk bıraktılar.
            İnsanları kutuplaştırdılar bölmeye çalıştılar. Kendi çıkar guruplarını oluşturdular. Bu çıkar guruplarını zengin ettiler, çalışarak değil bir yerden para aktararak. Bizleri biate zorladılar, bürokratlarımızı bir kenara attılar. Bir tane bile bürokratımız yok. İş adamlarımızı iş alamaz duruma getirdiler. Ve bunları sağdan sola sürdüler. Ama bizim insanımız el verdi şerefi yüreğinde dedi. Onlar insanlarımızı fakirleştirip  kendilerine kul etmeye çalıştılar. Ancak bunu unuttular. Bizler şerefli bir milletiz  biz ancak Allah’ın kulu oluruz. Biz onlara biat etmedik ve etmeyeceğiz de,  birileri bizleri bölmek için çeşitli senaryolar uydurdular.  Birilerinin taşeronluğuyla, birilerini bir yere getirmeye çalıştılar. Ama şunu unutmayın ki birilerinin aracılığı ile bir yere getirdikleri insanın özgürlüğü kendisinde olamaz. Dolaysıyla davulu birilerinin eline verip tokmağı kendi ellerinde tutuyorlar, bizim milletimiz buna izin vermeyecektir. “şeklinde konuştu.
         
       KURUM MÜDÜRLERİNDEN HESAP SORULACAK
            Iğdır Eski Milletvekili Abbas Bozyel: “Bir siyasi partinin toplantısına katılan Kurum müdürlerine sesleniyorum. Iğdır’dan Iğdır’lı ya nefes aldırtmayı bile çok gören ne kadar bölücü ayrılıkçı il müdürleri varsa, onların tamamından hesap sormasak namerdiz. AKP iktidarı son kozlarını oynamakta son çırpınışlarını vermekte,  bizlerde 1 Kasımda hükümet olduğumuzda bütün bunların hesabını soracağız. AKP İktidarına saltanatlığına son vereceğiz. Yolsuzluklar bitecek. İnsanımız iş aş sahibi olacak ve evine bir lokma ekmek götürecektir.” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası