SAĞLIKÇILAR DAĞ KÖYLERİNDE

Tarih : 2008-05-29 / Kategori : Genel Haber

 KADINLARA ANNE SAĞLIĞI VE SAĞLIKLI BEBEK PROJESİNİ ANLATIYORLAR.  Iğdır Sağlık Müdürlüğü ekipleri en ücra dağ köylerine bile giderek kadınları anne sağlığı ve sağlıklı bebek konu sunda eğitiyorlar.
       

Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Kum,  Saha çalışmalarını yerinde görmek üzere dağ köylerinde yapılan aşılama çalışmalarını ve sağlık hizmetlerini takip ederek, inceleme ve değerlendirmelerde  bulundu. Tüm sağlık çalışanlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
     Anne sağlığı ve bebek ölümleri konusunda daha yapacakları çok şey olduğunu, anne ölümlerinde maalesef en kötü illerden biriyiz, diyen Kum şunları söyledi: "Bu konuda da çalışma başlattık. Annelerimiz bizim kutsal varlıklarımızdır, bu yıl anne ölümlerini en aza indirmek için tüm  imkânlarımızı kullanacağız, sizlerin sayesinde Iğdır'ı Bebek Dostu İl yaptık, aşılama oranlarını % 40 lardan % 95 – 100 lere çıkardık, Türkiye'de en iyi iller arasına girdik, geçen yıl Iğdır organ bağışı derneği ve Iğdır sigara ve uyuşturucuyla mücadele derneğiyle beraber hazırladığımız sağlıklı beslenme ve Sigaranın Zararları ile ilgili proje Sağlık Bakanlığınca Türkiye'de kabul edilen 9 projeden biri oldu, yine 2007 yılında yapmış olduğumuz çalışmalarla Bebek Dostu Altın İl olmaya hak kazanan 20 ilden biri olduk” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.