Yaşama Yol Ver

Tarih : 2015-12-19 / Kategori : Sağlık

Yaşama Yol Ver

            Sağlık Bakanlığımızın ‘ Yaşama Yol Ver ’ adı altında başlattığı kampanya kapsamında İl Sağlık  Müdürlüğü binası önünde stant açılışı düzenlendi.

 

              Açılışta kampanya hakkında kısa bir konuşma gerçekleştiren İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan EROL, kampanyanın amacının gereksiz 112 aramalarını önlemek ve ambulansların trafikte daha kolaylıkla seyretmelerini sağlamak olduğunu belirterek, “112 acil hattının gereksiz yere aranmasını önlemek ve trafikte ambulansa yol vermenin hayata yol vermek olduğu farkındalığını oluşturabilmek adına Bakanlığımız tarafından başlatılan kampanyayı Iğdır’da yürütmeye devam etmekteyiz. 112’nin vatandaşlarımız tarafından gereksiz aranmasını  önlemek istiyoruz. Bir diğer amacımızda ambulansa yol ver kampanyası. 
Ambulanslarımız vakalara ulaşmak için zamanla yarışıyor, trafikte bu yarışın en büyük etkenlerinden biri ve bu zamanla olan yarışımızda vatandaşlarımıza, ambulanslarımıza hızlı ve etkin şekilde yol vermeleri gerektiği farkındalığını oluşturmayı hedefliyoruz. Bunlara dikkat çekmek amacıyla Müdürlüğümüz Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından 75.yıl Anaokulu öğrencilerine eğitim verilerek boyama kitabı, Besti Aydeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerine eğitim verilerek şapka dağıtıldı. Ayrıca yerel radyoda UMKE Ekibi tarafından canlı program düzenlenmiş olup, Müdürlüğümüz Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğünce de (Belediye, Milli Eğitim, Şoförler Odası)tanıtım toplantısı yapılarak araç kokusu ve broşürler dağıtımı yapılmak üzere 
Şoförler Cemiyetine bırakıldı.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası