MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ GENEL MERKEZİ

Tarih : 2016-01-06 / Kategori : Siyaset

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ GENEL MERKEZİ

            İslam dünyasının ve Arabistan’ın büyük âlimlerinden Ayetullah Şeyh Nemr’in Suudi rejimi tarafından idam edildiği haberini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Şiddet içeren hiçbir eylemin içinde olmayan, yaşadığı coğrafyada insan hakları ihlallerini ve adaletsizliği dile getirdiği için tutuklanan ve idam edilen bir din âliminin kanı hiçbir suçu ve günahı olmadan haksız yere akıtılmış oldu.

 

            Bugün İslam coğrafyası birçok krizle boğuşmakta, bölge güvenliği otoriter rejimler ve terör örgütlerinin faaliyetleri yüzünden ciddi şekilde tehdit edilmektedir.  “Otoriteye karşı, silahlar yerine kelimelerin konuşmasını destekliyorum. Kelimenin gücü, kurşunlardan daha güçlüdür, çünkü otoriteler silahların savaşından kazanır” diyerek zulme karşı mücadelesini şiddete bulaşmadan sürdüren Ayetullah Şehy Nemr’in idamı tek kelimeyle sorumsuzluktur. Şeyh Nemr faaliyetlerinde barışçıl protesto eylemlerine, her türlü şiddetle mücadele etmeye ve özellikle Şii-Sünni tefrikası çıkarmaya çalışanlara karşı mücadeleye davet ediyordu. Tevhidi esas alarak İslam kardeşliğini pekiştirmeye çalışan Şeyh Nemr’in, bölgede hedefleri olan küresel güçlerin tepkisini çekmemesi düşünülemez. O yüzden bu cinayete en çok sevinenlerin İslamın zenginliği olan farklılıkları, mezhepsel çatışmalar haline getirerek, şii-sünni ayrışmasını körüklemek isteyen emperyalistlerin ve siyonistlerin olması bizler için acı bir derstir. 
             Ayrıca, Şeyh Nemr’in idamı üzerine İran’da özellikle elçilik ve konsolosluk binalarına karşı yapılan şiddet eylemlerini de kabul etmemiz mümkün değildir. Akıl ve itidali kendine rehber edinen, insan hakları ve adalet için mücadele ederek hayatını bu yolda feda eden büyük alimin şehadetini gölgeleyecek, ruhunu incitecek söz ve davranışlardan uzak kalmak Müslümanların üzerine düşen bir vazifedir. 
              Ayetullah Şeyh Nemr’in şehadetinin emperyalistlerin istediği gibi yeni karışıklara ve fitnelere değil, islam kardeşliği ve ümmet birliği için saçılan tohumlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim. 
    Müslümanların başı sağolsun..
                                                                                      ATİLA KAYA
                                                                            Milliyetçi Hareket Partisi
                                                                                 Genel Başkan Yrd.
                                                                               İstanbul Milletvekili

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.