Ehl-i Beyt Alimleri Derneği’nde Önemli Toplantı

Tarih : 2016-01-20 / Kategori : Siyaset

Ehl-i Beyt Alimleri Derneği’nde Önemli Toplantı

            Iğdır Ehl-i Beyt Alimleri Derneği’nin Yancar İş Merkezi’nde bulunan binasında Iğdır Valisi Davut Haner ve Ak Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras’ın katıldığı önemli bir toplantı gerçekleştirildi.     

Toplantıda Iğdır Ehl-i Beyt Alimleri Derneği üyesi din alimlerinin hepsi hazır bulundu. 
    Toplantıda konuşan Ak Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras; “Bizler her zaman şunu söylemekten gurur duyduk ki Türkiye Caferileri bu ülkenin asli unsurlarındandır. Farklılıklar olması da Yüce Allah’ın bize verdiği zenginliklerdir. Bu meseleye böyle baktığımızın herkesçe bilinmesini istiyoruz. Öte yandan burada oluşturulmaya çalışılan algılar geçmişte olduğu gibi her zaman yenik düşmeye mahkumdurlar. Bizler her zaman olduğu gibi aziz devletimizin ve 
milletimizin koşulsuz destekçileriyiz. Burada ve Türkiye’nin dört bir yanında Caferilerin Camileri ile ilgili maddi sıkıntılar yaşandığının farkındayız. Ancak inanın hükümetimiz tarafından yeni oluşturulacak düzenlemeler ile bu tarz sıkıntıları kolaylıkla aşacağız. Yeter ki 
manevi anlamda ülke bütünlüğümüze zarar verecek düşüncelere her zaman olduğu gibi gereken cevapları verebilelim.” şeklinde konuştu. 
    Iğdır Ehl-i Beyt Alimleri Dernek Başkanı Dini Alim Behlül Salmanlı ise “Öncelikle Kıymetli Valimiz ve Milletvekilimize bizlere yapmış oldukları bu ziyaretten dolayı çok çok teşekkür ediyoruz. Sayın Vekilimizin kaydettiği gibi bizler her zaman Hz. Muhammed Efendimizin ‘Vatanı Sevmek İmandandır’ hadisi ve nasihatini şiar edinmiş bir topluluğuz. Buna fitne, fesat ekmek isteyenlerin çabası nafiledir. Bugün Iğdır’da ve birçok şehrimizde Camilerimizin maddi problemleri mevcut. Bunlar Valimiz ve Vekilimiz aracılığı ile devlet yetkililerimize iletilirse daha sağlıklı bir verim oluşacağını düşünüyoruz.” dedi.
    Toplantıda son olarak konuşan Iğdır Valisi Davut Haner ise; “Emin olunuz ki Türkiye Caferilerini her zaman kardeş olarak görmüşümdür. 
    Her zaman her toplulukta marjinal düşüncelere sahip zararlı şahıslar mevcuttur. Ancak bugün Türkiye’de en ihtiyaç duyulan şey karşılıklı diyalogdur. Diyalog içerisinde olabilmek en önemli duruştur. Bizler de bürokratlar olarak vatandaşlarımızın taleplerini dinlemek, çözüm üretmek durumundayız. 
    Bu sebeple gerekli çalışmaların en kısa zamanda yapılarak sorunların çözüleceğine inanıyorum.” İfadelerinde bulundu.
     Toplantı davetlilere ikramlarda bulunulmasının ardından son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.