Iğdır Milletvekili Nurettin Aras Şehit ve Gazi Aileleri Derneğini Ziyaret Etti

Tarih : 2016-02-16 / Kategori : Siyaset

Iğdır Milletvekili Nurettin Aras Şehit ve Gazi Aileleri Derneğini Ziyaret Etti

Iğdır Milletvekili Nurettin Aras Iğdır ziyaretinde birçok ziyaret gerçekleştirerek sorunları dinledi.

    Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, Aralık Belediye Başkanı Bayram Teksay ile birlikte Iğdır Şehit ve Gazi Aileleri derneğini ziyaret etti.
    Şehit ve Gazi Aileleri Derneğini Ziyaret Eden Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, “Şehitlik yüksek ve kutsal bir makamdır. Ama şehitlerimiz ölmemiştir. Aramızdalar, bizim ne yaptığımızı da görmektedirler.  Bizim de onların ruhunu mesut, bahtiyar etmek için bizden razı edebilmemiz için onların hangi uğurda şehit olduklarını bilerekten onların ruhlarının şad olması için mücadele etmeliyiz, çaba sarf etmeliyiz. Çünkü bunlar şehitlerimizin bizden bekledikleridir. “dedi.
    Aras, Bu uğurda toprağa düşenler var. Bir gizli el ülkemizi karıştırıyor. Farklılıklar zenginliktir.  Farklı diller Allah’ın nişanelerindendir. Allah öyle taktir etmiştir. İngilizi, Fransızı, Çince konuşanlar var bu çeşitlilik bu farklı diller Allah’ın nişanesidir. Bizlerde bu farklılıklar içerisinde birlik içerisinde yıllarca yaşadık yaşamayada devam edeceğiz. Doğuda özellikle Güney doğuda yaşayan insanlar kucaklaşsınlar bir birlerini sevsinler. Bir birini sevmeyen insanlar iman etmiş sayılmazlar. İman etmeyenlerde cennete giremezler. En mukaddes hak yaşam hakkıdır. Ondan daha mukaddes hak olamaz, yani bir birimizin haklarını ihlal etmememiz lazım, bir birimizin haklarına saygı göstermemiz lazım. Allah bu hükümeti de bir nimet olarak göndermiştir. 13 Yıldır yapılanlar ortadadır. Güzel bir anlayış var, güzel bir iktidar var, halkı için gece ve gündüz demeden çalışan bir Başbakanımız var. Cumhurbaşkanımız var, sabahın üçüne kadar ezana az bir zaman kalana kadar çalışıyor gidip namazını kılıyor. Gidip yatıyor. Saat 10’da uyanıyor. İki üç saatlik bir uykuyla yine gelip görevinin başına geçiyor. Niçin insanlarımızın geleceği, mutluluğu ve istikbali için çalışıyorlar, büyük gayret ve çaba sarf ediyorlar. Projeler geliştiriyorlar. Bizim Yeraltı kaynaklarından petrolümüz, doğalgazımız olmamasına rağmen bizim milli gelirimiz İrandan daha fazladır. Bizim komşu ülkelerimizle kıyas dahi edilemeyecek ekonomik bir gücümüz var. Dünyada ve Avrupada krizler var, komşularımızın durumu ortada bunlara rağmen ülkemiz hızla büyüyor.  Bizim ülkemizin hükümeti  çaba ve gayret içerisinde çalışıyor. Hakların kucaklaşması içinde büyük çaba sarfetti ama çözüm süreci denilen o süreci bozan bizim hükümetimiz değil, kucaklaşalım, mahşere gideceğiz, hesaba çekileceğiz. Süreç devam ederken geldiler iki polisimizi şehit ettiler ve süreci bozdular. Gerek ülkemizde gerekse Suriye, Irak komşu ülkelerde müslümanı müslümana kırdıran kan döktüren ve  bundan zevk alan dış güçlerin işidir bu birlik ve beraberliğimizi bozmak için mücadele ediyorlar eti tırnaktan ayırmaya çalışıyorlar. Dış güçler şimdi kıs kıs gülüyorlar. Bakın nasıl düşürdüm bir birilerine bir birini nekadarda güzel boğazlıyorlar diyorlar. Onların tek isteği bir birine düşürdükleri topraklarda işgalci olmak ve sözde adalet getirmek istiyorlar. Bizlerde bu oyunlara kanıyor birbirimize düşüyoruz. Peki bizim nezaman aklımız başımıza gelecek. Bunu iyi idrak etmeliyiz. Şehtlerimizin vatan ve bayrak için şehit olduklarının unutmamalıyız. Birlik ve beraberliğimizi sağlayarak şehitlerimizin ruhunu incitecek birşeyler yapmayız.”dedi.
    Aras,  Gerek şehit ailelerimiz gerekse gazi ailelerimiz Allah hepinizi var etsin en ufak sorun ve sıkıntınızda bize ulaşabilirsiniz çünkü sizler bizim başımızın tacısınız.””şeklinde konuştu.
    Şehit ve Gazi yakınları anlamlı ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.