Iğdır’lı bu kış doğalgaz ile ısınacak

Tarih : 2016-10-29 / Kategori : Gündem

Iğdır’lı bu kış doğalgaz ile ısınacak

Iğdır Belediye  Başkanı Murat Yikit, Doğalgaz Projesini bitirmiş, onaylatmış ve doğal gaz iç tesisatını çekmiş olan herkesin doğalgaz kullana  bileceğini açıkladı.

      Iğdır Belediyesi  Başkanı Murat Yikit, “son iki üç aydır kentimizde en çok sorulan ve merak edilen konulardan birtanesi, bu şehirde doğalgaz 
kullanabilecekmiyiz.
        Vatandaşların bu sorularına net cevap vereyim evet kullana bileceğiz.
    Doğalgaz hattı şuan şehrimizin imar planı içerisinde bulunan alanın üçte birinin tamamında mevcut. 
       Bağlar ve Topçular Mahallesi başta olmak üzere yapılanmanın en yoğun olduğu alanların % 80’nine doğalgaz hattı çekilmiş durumda. 30’un üzerinde sokak ve cadde de testlerin bitmesi süretiyle doğal gaz kullanıma açıldı. 
           Projesini bitirmiş, onaylatmış ve doğal gaz iç tesisatını çekmiş olan evinde doğalgaz kullanabilecek. Dün itibari ile 8 daire doğalgaz  kullandı. Şehrimiz doğalgaz ile yeni tanıştı. Iğdır’da doğalgaz tesisatı çeken 20’ye yakın firma var. Bu firmalar bazen yoğunluktan dolayı gelişi güzel, EPDK’nın ve gaz firmalarının belirlemiş olduğu şartnamenin dışında hat çektikleri  görüldü. Özellikle son 20 gündür bu konuda yetkili olan  serhat gaz firması çok yoğun bir çalışma içersine girdi. 
         Bazı bina ve dairelerde çekilen hatların düzeltilmesi  veya şartnameye uygun bir şekilde yapılması konusunda ihtar gönderdi. Vatandaş  firma ile belli  bir ücret  karşılığında anlaşıyor, dairesinin iç tesisatı  ve binanın ana kolonunu döşüyor. Daha sonra doğalgaz gelsin biz gazımızı kullanalım diyor. Ama malesef işleyiş bu şekilde olmuyor. Daire içersindeki tesisatın şartnameye uygun olup olmadığını test etmek zorundayız
Bugün doğalgaz risk oranı ve tehlikesi yüksek olan bir yakıt türü. Yanlış ve hatalı bir bağlantıdan dolayı, sırf bir an önce doğalgaz açalım diye buna onay verir ve göz yumarsak, bu insanların hayatı ile oynamış oluruz. Bunun önüne geçebilmek için ince eleyip sık dokuyoruz” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.