HAZAR OKULLARI – IĞDIR KAMPÜSÜ ÖĞRENCİLERİ ‘HOCALI KATLİAMI ŞEHİTLERİNİ ANMA PROGRAMI’ DÜZENLENDİ

Tarih : 2017-03-03 / Kategori : Eğitim

HAZAR OKULLARI – IĞDIR KAMPÜSÜ ÖĞRENCİLERİ ‘HOCALI KATLİAMI ŞEHİTLERİNİ ANMA PROGRAMI’ DÜZENLENDİ

           26 Şubat 1992 yılında Ermeni askerleri tarafından Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ Bölgesi’nde bulunan Hocalı Kasabası´nda Türklere karşı gerçekleştirilen katliam neticesinde şehit edilen 613 Azerbaycan Türkü´nü anmak için düzenlenen programa, düzenlendi.

         Programa Hazar Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kavza, Iğdır kampüsü müdürü  Yaşar Karadağ´ın yanı sıra okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.  Program “Saygı Duruşu” ve “İstiklal Marşı”nın okunması ile başladı.  Okul Müdürü Yaşar Karadağ’ın “Hocalı Katliamı”nı anlatan etkili konuşması ile program devam etti. 
         Karadağ, konuşmasında bu katliama duyarsız kalınmaması gerektiğini belirtti. Konuşmanın ardından “Hocalı Katliamı”nı anlatan sinevizyon gösterisi ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan video sunumları gerçekleştirildi. Sunumlar, salonda hüzünlü bir hava yarattı.
       Öğrenciler’den Aslı Sayın, Duru Kızılcalı, Esra Ürekil ve Nazlıcan Fidan’ın şiirlerini okumaları ile devam eden program,  12. Sınıf öğrencileri Muhsin Kıran, ve Rusça öğretmeni Ulya Kal’ın “Sarı Gelin” türküsünü seslendirmesi ile sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.