Iğdır Bilim Ve Sanat Merkezinde Robotik ve Akıl Oyunları Eğitimine Başlandı

Tarih : 2017-03-10 / Kategori : Eğitim

Iğdır Bilim Ve Sanat Merkezinde Robotik ve Akıl Oyunları Eğitimine Başlandı

          Iğdır’da hizmet açılan  Iğdır Bilim Ve Sanat Merkezi  İlkokul, Ortaokul ve Lise öğretim kurumlarına devam eden özel yeteneği olduğu uzmanlar tarafından tanılanan öğrencilere, okullarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin bilincinde olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak için destek eğitimi vermeye başlandı..

 

 Kurum Müdürü Selahattin Pamuk, 2016 / 2017 Eğitim Öğretim yılında 13 öğrenciyle eğitime devam edildiğini söyledi.
       Selahattin Pamuk, Kurumumuzda öğrencilerimize atölyeler  (Robotik,akıloyunları, Teknik Atölye ) ve fen, Matematik, Sosyal, Türkçe, İngilizce alanlarında destek eğitim verilmektedir. 
    Ülkemizde özel yetenekli çocuklar için pek çok farklı çalışma yapılmaktadır  Bilim ve Sanat Merkezleri (BILSEM) bu tür kurumların en yaygın olanlarıdır dileğimiz ilimizdeki tüm özel yetenekli öğrencilerin tespit edilerek daha güçlü halde yetiştirilmelerini sağlamaktır. 
    Buda eğitilmiş eğitimciler ile gerçekleşecektir. Bu kapsamda kurumumuzda; ilimizdeki öğrencilerimize daha iyi bir eğitim vermek için SERKA Destek eğitim Programı kapsamında ilimizdeki öğretmenlere özel yetenekli öğrenciler için eğitimci eğitimi ve zeka oyunları, robotik tasarım eğitimi kurumumuzda  verilmeye başlandı.   Programın açılışı Milli Eğitim Şube Müdürü Memet Tüzmen tarafından yapıldı. 
    Bu eğitimin ilimizde gerçekleşmesini sağlayan SERKA yöneticilerine, projede emeği geçen Onur Gültekin, Sinan Yiğit’e teşekür ederiz. ”dedi

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.