AHMET METİN KUMLAY, DOÇENTLİK ÜNVANINI ALDI

Tarih : 2017-03-11 / Kategori : Eğitim

AHMET METİN KUMLAY, DOÇENTLİK ÜNVANINI ALDI

        Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesinde öğretim Üyesi olarak görev yapan Ahmet Metin KUMLAY , yaptığı akademik çalışmalar sonucu , Doçentlik unvanını almaya hak kazandı.

            Iğdır Üniversitesinin kuruluşunda, bir süre Rektör Danışmanı ve Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak görev yapan Ahmet Metin KUMLAY, Iğdır Üniversitesi ile Iğdır halkı arasında adeta bir gönül köprüsünün kurması ve işbirliğinin artırılması için büyük gayret sarf etmişti. Yaptığı bu güzel çalışmalar, gerek Üniversite, gerekse Iğdır halkı tarafından taktirle karşılanmıştır.
        Lisans öğrenimini Atatürk Üniversitesi , Ziraat Fakültesinde 1984-1988 yılları arasında yapan Ahmet Metin KUMLAY, Yüksek Lisans eğitimi için gittiği Amerika Birleşik Devletlerinde, University of Nebraska, US’ da Tarla Bitkileri (Bitki Genetiği Mühendisliği uygulamaları) çalışmalarını tamamlayarak Türkiye’ye döndü.
      Doktor çalışmasını Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsünde, Bitki Biyoteknolojisi alanında yapan KUMLAY, Doktor olduktan sonra, Uzun yıllar çalıştığı Erzurum Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsündeki görevinde ayrılarak, Afyon Kocatepe Üniversitesinde bir süre öğretim Üyesi olarak çalıştı. Daha sonra baba ocağı Iğdır’a gelerek, önce Kafkas Üniversitesi kadrosunda, akabinde açılan Iğdır Üniversitesine geçerek çalışmalarına devam etmektedir.
    Bitki Islahı ve Genetik Mühendisliği Uygulamaları, Gıda Mühendisliği (Tahıl İşleme Teknolojisi), Yetiştirme Teknikleri, Organik Tarım alanlarında çalışan 
Doç. Dr. Ahmet Metin KUMLAY, alanı ile ilgili olarak birçok ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmaya sahiptir.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.