Azerbaycan Cumhuriyetinin Kars Başkonsolosluğu 2017 yılının Azerbaycan Cumhuriyetinde “İslam Dayanışması Yılı” olarak ilan edilmesiyle ilgili olarak açıklama yaptı.

Tarih : 2017-05-01 / Kategori : Genel Haber

Azerbaycan Cumhuriyetinin Kars Başkonsolosluğu 2017 yılının Azerbaycan Cumhuriyetinde “İslam Dayanışması Yılı” olarak ilan edilmesiyle ilgili olarak açıklama yaptı.

            Başkonsolosluk tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Azerbaycan çeşitli dinlerin ve medeniyetlerin birlikte yaşayışı ve dayanışma halinde olması yönünde sabit siyaset yürütmektedir.

 

          Medeniyetlerin asıl merkezlerinden birisi gibi tolerans ve multikultural geleneklere her zaman sadık olan Cumhuriyetimiz İslam dünyasında bu ve ya diğer sorunların çözümünde de kendine has role ve nüfusa sahiptir.
          Dinsel dayanışmanın olmadığı, ırkçılığın bütün dünyada geniş yayıldığı bir zamanda Cumhurbaşkanımızın özel talimatı ile inşa edilmiş, Güney Kafkas`da en büyük cami olan Haydar camisinde vahdet namazlarının kılınması İslam dünyasına önemli bir mesajdır. Bununla Azerbaycan bütün dünyaya İslam dünyasında olan ayrı-ayrı mezheplerin arasındaki karşı durmaların aradan kaldırılmasının örneğini göstermektedir. Sırf bu yüzden Cumhurbaşkanımız Sayın İlham Aliyev tarafından 2017 yılının “İslam Dayanışması Yılı” olarak ilan olunması oldukca önemli ve zamanının taleplerine cevap veren mühim bir adımdır. Bu, modern devrde bağımsız siyaset yürütmek gibi çok zor bir işin üstesinden kendi zengin ve uzak gören siyaseti
ile gelen devlet başçımızın İslam dinine, müslüman dünyasına verdiyi yüksek değerin bir göstergesidir.
          Şu bir gerçektir ki, 2017 yılının “İslam Dayanışması Yılı” olarak ilan edilmesi ülkemiz ve İslam dünyası için çok verimli olacak. Dolayısıyla 2017 yılının “İslam Dayanışması Yılı” olması İslam kültürünün tebliğatı ve teşvikatı, geleneklerinin korunması, İslam dininin olduğu gibi dünya kamuoyuna ulaştırılması ve en önemlisi İslamı gözden düşürmeye çalışan çeşitli dairelerin hareketlerine karşı tedbirlerin ortaya koyulması yönündeki yapılan katkılarla hatırlanacaktır.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.