Rektör Alma, Diyadin Jeotermal Turizm Ve Seracılık Tesislerinde İncelemelerde Bulundu

Tarih : 2017-07-01 / Kategori : Eğitim

Rektör Alma, Diyadin Jeotermal Turizm Ve Seracılık Tesislerinde İncelemelerde Bulundu

         Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Azer Sun Holding Yönetim Kurulu adına Erdal Bakır, Ağrı Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül ve heyeti  ,Gıda Tarım ve hayvancılık bakanlığı adına  tarıma TDİOSB(Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi) Daire Başkanı Deniz Oruç ve  Ziraat Fakültesinde Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ramazan Gürbüz ile birlikte  Jeotermal Turizm ve Seracılık Tesisleri’ni ile beraber ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

 

           Diyadin Jeotermal Turizm ve Seracılık Tesisleri İşletme Müdürü Azer Sun Holding Yönetim Kurulu adına Erdal Bakır, işletmenin çalışmaları ile ilgili Rektör Alma’ya bilgi verdi. 
           Türkiye de en kısa sürede hayata geçirilen ve üzerinde üretim yapılan en iyi TDİOSB alanıdır. İşletme 1300 dönüm alan üzerine kurulmuş tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesi alanında kurulmuş olan hala hazırda yaklaşık 42 dekar alan üzerinde modern seracılık işletmesi olarak faaliyet göstermektedir. 500 metrekare Iğdır üniversitesine modern teknolojiyle dizayn edilmiş jeotermal kaynakla ısıtılan cam sera  hibe edildi. Erdal Bakır hide edilen alan ile ilgili her türlü maddi ve manevi desteği vereceğini dile getirdi.  
         Rektör Alma da şehrin ekonomisine önemli katkısı olan seraların ayrıca, bir çok kişiye istihdam imkânı sağlamasının da son derece önemli olduğunu belirterek, sosyal ve ekonomik kalkınma çıtasını yükselten bu işin büyümesinin önemli bir gelişme olacağını söyledi.
Ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.