Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma Aşura Çadırını Ziyaret Etti

Tarih : 2017-09-27 / Kategori : Eğitim

Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı  Alma Aşura Çadırını Ziyaret Etti

      Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma,  İslam tarihinin en önemli travmalarından birisi olan, Hz. Hüseyin'in yakınları ile birlikte Kerbela’da şehit edilmesinin yıldönümü nedeniyle, Iğdır Belediye Meydanı’nda kurulan Aşura Çadırını ziyaret etti.

 

            Rektör Alma’nın çok sayıda üniversite mensubu akademisyen ve idari personelle taziye çadırını ziyareti esnasında, çadır düzenleme komitesi adına, Gün-Işığı Derneği Başkanı Av. Serdar Arat ve din alimi Zeki Tümay, Kerbela olayı ile ilgili Rektör Alma ve beraberindekilere bilgi verdi. Gün-Işığı Derneği Başkanı Av. Serdar Arat ile din alimi Zeki Tümay’la çadırda bir süre sohbet eden Rektör Alma, "Kerbela'da olan bu acı olay, tüm İslam aleminin ortak travmasıdır. Tüm Müslümanlar bu olayı yapanları, dün olduğu gibi günümüzde de lanetlemektedir. Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyin'e yapılan zulüm, tüm insanlığı üzmekte ve yasa boğmaktadır. Burada kurulan Aşura Çadırıyla, o günlerde yaşanan zulüm ve acılar hafızalarımızda sembolik materyaller ve anlatılanlarla bir nebzede olsa canlanıyor. Kerbela’da yaşananlardan her Müslümanın ders çıkarması gerekmektedir" dedi.
           Gün-Işığı Derneği Başkanı Serdar Arat, Rektör Alma’ya, Kerbela olayını anlatan Fuzuli’nin "Kerbela Şehitleri" ve "İmam Zeynel Abidin’den dualar" isimli iki kitabı hediye etti. 
            Kerbela'da yaşananları sembolik olarak canlandıran ve döneme ait sembolik materyallerle zenginleştirilen Kerbela sahnesi, Kerbela'da yaşananları anlatan kitap, CD, resim ve film gibi materyallerin de sergilendiği Aşura çadırı yoğun ilgi buluyor.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.