İL MÜDÜRÜ ADEM SAFA’NIN “11 EKİM DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ” MESAJI

Tarih : 2018-10-12 / Kategori : Genel Haber

İL MÜDÜRÜ  ADEM SAFA’NIN “11 EKİM DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ” MESAJI

           Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda alınan bir kararla, 2012 yılından itibaren 11 Ekim “Dünya Kız Çocukları Günü” olarak kutlanılmaktadır. Alınan bu kararla kız çocuklarının hayatlarını etkileyecek kararlara katılımının desteklenmesinin, güçlendirilmesinin son derece önemli olduğu, ayrıca bunun başarılmasının kız çocuklarına ayrımcılık ve şiddet sarmalını kıracağı, onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarının sağlayacağı belirtilmiştir.
            Bakanlığımızca kız çocuklarının mağduriyetinin engellenmesi, eğitimi ve güçlendirilmesi, ihmal ve istismarların  ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar yapılmaktadır. 

 Bakanlığımızca kız çocuklarının mağduriyetinin engellenmesi, eğitimi ve güçlendirilmesi, ihmal ve istismarların  ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Kadın ve kız çocuklarının güçlenmesinde en önemli faktör şüphesiz  eğitimdir. Bu anlamda toplumun temelini oluşturan aile kurumuna büyük görevler düşmektedir. Sağlıklı aile yapısı yalnız kendi üyeleri için değil, içinde yaşadığı toplum için de bir güven ve denge unsurudur.  Aile kurumu başta aile bireyleri olmak üzere toplum için  koruyucu, önleyici ve eğitici bir güce sahiptir. Ailenin söz konusu bu gücünden  hareketle Bakanlığımızca oluşturulan Aile Eğitim Programları (AEP) ile ailenin güçlenmesi ve aile yapısı içinde büyüyen çocukların sağlıklı gelişimi ve eğitimi hedeflenmektedir. Aile Eğitim Programlarının yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarına, halka yönelik olarak “ 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu”nun tanıtımı, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”, “5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu”nun tanıtımı konularında paydaş kuruluşlarla işbirliği halinde seminerler düzenlenmektedir.
Bu bağlamda; ülkemizde ve dünyada kız çocuklarının fırsat eşitliğine dayalı eğitim ve öğretim imkanlarından yararlandığı, onlara insan haklarının kullanımında eşit fırsatlar verildiği bir dünya temennisiyle tüm  kız  çocuklarımızın bu anlamlı gününü kutluyorum.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.