Üniversite Çalışıyor

Tarih : 2018-10-25 / Kategori : Eğitim

Üniversite Çalışıyor

       Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Şehit Bülent Yurtseven kampüs alanında yaptığı muhteşem çalışmaları basın ve iş dünyası ile gezdi. Rektör Alma: “Bir saniyemiz bile boş geçmiyor. Iğdır’a güzel bir eser bırakmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. 2019 baharında kampüsümüzü tanıyamayacaksınız.” Dedi.

Iğdırlı iş adamları ve yerel basın temsilcileri, Rektör Alma’nın daveti üzerine Şehit Bülent Yurtseven Kampüsünde yapılan çalışmaları yerinde görmek amacıyla üniversitemize bir ziyaret gerçekleştirdi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma tarafından karşılanan iş adamları ve gazeteciler, üniversitemizde yapımı tamamlanan çalışmalar hakkında bilgilendirilirken; ziyaret kapsamında devam eden projeler ve inşaat çalışmalarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
            Rektörlük binasında yapılan görüşme sonrası ziyaret ekibi ile birlikte seyir tepesine geçen Rektör Alma, çalışmalarına başlanan ve 10 bin metre kare alana kurulacak 500 kW gücündeki güneş enerjisi santrali hakkında önemli bilgiler verdi.
            Projenin tamamlanması ile güneş enerjisi üretimine başlayacaklarını kaydeden Rektör Alma, temiz bir enerji kaynağı ile gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak istediklerini belirtti.
            Seyir Tepesine Dev Türk Bayrağı
            Ziyarette, seyir tepesindeki çalışmaların bittiğini ifade eden Rektör Alma, bu alana dev bir Türk bayrağı dikme planların olduğunu ve bayrağımızın en uzak mesafelerden bile rahatlıkla görülebileceğini dile getirdi. Seyir tepesi gezisinden sonra Mediko-Sosyal Binasının alt katında bulunan konferans salonunun açılışı gerçekleştirilirken; Rektör Alma tarafından açılış konuşması yapıldı.
            Rektör Alma’dan iş adamlarına çağrı
            Açılış sonrası konferans salonunda bir konuşma yapan Rektör Alma, "Biz Iğdır ve Iğdır Üniversitesi için gece gündüz çalışıyoruz. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Üniversitemizin alt yapı çalışmaları bitmek üzere, peyzaj çalışmalarında ise sona gelmiş bulunuyoruz. Üniversitemizin kurulduğu coğrafi konumu biliyorsunuz, burada iş yapmak zor; fakat bizleri yıldırmıyor. Tüm zorlukların üstesinden el ele vererek geleceğiz. Öte yandan üniversitemizdeki çorak alanlar tamamıyla ağaçlandırılacak. Bal ormanımızda tıbbi ve aromatik bitkiler (Biberiye, Lavanta, Laventin, Gül, Avize Çiçeği, Kırmızı Berberis, Yeşil Berberis, Dağ Muşmulası vb.) sahası oluşturduk. İnşallah kampüsümüzü yeşil bir görünüme kavuşturacağız. Ayrıca siz değerli iş adamlarımızdan bazı konularda destek bekliyoruz. Özellikle öğrencilerimizin barınması konusunda bazı sıkıntılar yaşıyoruz, bu anlamda sizlerin de desteğiyle bu sorunu ortadan kaldırmak istiyoruz” dedi.
            Rektör Alma’nın konuşmasından sonra söz alan iş adamları ise Iğdır Üniversitesinde yapılan çalışmaların kendilerini gururlandırdığını ve kısa zaman içinde önemli oranda yol kat edildiğini belirterek Rektör Alma’nın çalışmalarından ve çabalarından dolayı kendisine teşekkür ettiler. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.