Yükseköğretim Kurulu ve Tarım Bakanlığı İşbirliği Komisyonu YÖK’te Toplandı

Tarih : 2019-02-01 / Kategori : Eğitim

Yükseköğretim Kurulu ve Tarım Bakanlığı İşbirliği Komisyonu YÖK’te Toplandı

         Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Tarım Bakanlığı İşbirliği Komisyonu üyeleri YÖK’te bir araya gelerek Bakanlığa stratejik önerilerde bulundu. 
         Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın da yer aldığı komisyonda “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” konularında çeşitli gündem maddeleri değerlendirildi.
 

          Buna göre YÖK ve Tarım Bakanlığı arasındaki işbirliği kapsamında, altyapının ortak kullanım imkânları ve karşılıklı erişime açık olması kararlaştırıldı. Bölgesel Kalkınma alanında destek alan üniversitelerde, başarıya ortak ulaşma zemininin hazırlanmasına yönelik öneriler sunulurken; çalışmaya katkı sağlayacak ortak kullanımlara fırsat verilmesi gerektiği bildirildi. Bu doğrultuda ortak makine teçhizatlarının kurumlarla paylaşılması ve sürekli tekrarlanan desteklerin önüne geçilmesiyle mali kaynak noktasında önemli bir tasarrufun sağlanacağını ifade edilirken; hangi üniversitenin hangi enstitüyü kullanacağı, bulundukları illere ya da bölgelere göre farklılık gösterdiğinin altı çizildi.
           Öte yandan kurumlar arası personel hareketliliği noktasında, üniversitelerde doktorasını tamamlamış veya doçentlik unvanını almış Ar-Ge sorumluluğu olan Bakanlık personellerinin kısmi zamanlı veya kurumlarla bağlantılı olarak çalıştırılması noktasında görüş birliğine varıldı. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası