Dr. Salih Uca, Iğdır Üniversite Simülasyon Laboratuvarında İncelemelerde Bulundu

Tarih : 2019-02-05 / Kategori : Eğitim

Dr. Salih Uca, Iğdır Üniversite  Simülasyon Laboratuvarında İncelemelerde Bulundu

         Archem Diagnostic Ind. Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salih Uca, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ile birlikte Karaağaç Kampüsü Merkezi Derslik Binasında bulunan ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna bağlı olarak oluşturulan “Temel Sağlık Bilimleri Simülasyon Laboratuvarında” incelemelerde bulundu.

               Ziyarette Dr. Salih Uca’ya, Rektör Alma’nın yanı sıra Uygulamalı Oteli Müdürü Öğr. Gör.  Mehmet Polat ve akademisyenler eşlik etti.
Burada, Iğdır Üniversitesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yapan Rektör Alma, alt yapı ve eğitim alanında yaptıkları yatırımlarla büyük bir ivme yakaladıklarını, sağlık alanında da aynı şekilde önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini ifade ederek, SHMYO bünyesinde kurulan Simülasyon Laboratuvarının öğrencilerin eğitimi açısından son derece faydalı olduğunu aktardı.
         Simülasyon Laboratuvarında, bilgisayar kontrollü tam otomatik simülasyon maketinin tamamen insan özellikleri taşıdığını ifade eden Rektör Alma, “Laboratuvarımızda nabız alınabilir, tansiyon ölçülebilir, EKG çekilebilir, defibrilatör uygulanabilir. Ayrıca bir insanda oluşabilecek hastalıkları makette oluşturabilme şansına sahibiz. Öğrencilerin bu tür durumlardaki yaklaşımları da uygulama hocaları tarafından kontrol edilebilir. Yarı otomatik doğum simülasyon maketi ise normal doğumda karşılaşılabilecek sorunları görmemizi ve anlamamızı sağlıyor. Bu sorunları makete uyarlayabilme ve (özellikle ilk ve acil yardım programı öğrencisi) başlayan doğumu yöneterek kontrol etme imkânı sunuluyor” dedi.
          Dr. Salih Uca da Kariyer Araştırma ve Uygulama Merkeziyle birlikte öğrenci ve personellere yönelik bir konferans vermeyi düşündüklerini ifade ederek, “Yüksek teknoloji sınıfında dünya standartlarında inovatif bir biyoteknolojik ürün nasıl üretilir konusunda konferans vereceğiz. Bu bağlamda ikili ilişkileri önemsiyor, Iğdır Üniversitesi ile sağlık alanında ortak çalışmalar yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.